Bombacının dilini baba tokadı çözdü

Batman'da PKK'nın bomba hücresinin çökertilmesinin ardından yaşanan ibretlik olay bir faciayı önledi. 'Bu pisliğe nasıl bulaşırsın' diyen babanın tokadı faciayı önledi.

Bombacının dilini baba tokadı çözdü
Batman’da PKK’ya karşı yürütülen operasyonlar, ilginç bir gelişmeye de tanıklık etti. Güvenlik güçlerinin 8 Ekim 2011’de bir eve yaptığı baskında A.A’yı gözaltına aldığı sırada babası “Nasıl bu pisliğe bulaşırsın” diyerek herkesin ortasında sert bir tokat attı. Tokat üzerine ağlayarak pişmanlığını ifade eden ve güvenlik güçlerine yardım edeceğini anlatan A.A’nın ifadeleri doğrultusunda PKK’lıların sıklıkla kullandığı bir eve baskın yapıldı. İkinci hücre evinde de 4 kişi kıskıvrak yakalandı. Operasyonlarda; bomba yapımında kullanılan kimyasal toz, bol miktarda çivi, ateşleyici fitil gibi malzemelerin yanında, polis kıyafetleri ve bir adet cd çıktı. CD’nin içinde PKK’lıların düzenlemeyi planladığı saldırıların plan ve krokileri ele geçirildi.

Batman Emniyeti’nin 8 Ekim 2011’de PKK’ya yönelik operasyonlar kapsamında Adliye Binası ve Emniyet Müdürlüğü’ne eylem hazırlığı içinde oldukları iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan sekizi 11 Ekim 2011’de tutuklandı. Operasyon kapsamında öncelikle Ç.Y.’ye ait evde arama yapıldı. Evin adeta bir cephanelik olduğu ortaya çıktı. Evde bulunan CD’nin içinde ise PKK’lıların düzenlemeyi planladığı eylemlerin plan ve krokileri olduğu belirtildi. Krokilerde özellikle adliye ve polis noktalarının hedef alındığı ve kaçış güzergahlarının işaretlendiği belirlendi. CD içerisinde ayrıca, “Boya Bombası, Tenis Topu Bombası, Duman Bombası, Küçük Duman bombası, Napalm Bombası, Nitrogliserın, Ampul Bombası, Gübre Bombası” başlıkları altında çok sayıda bombanın yapımı ve kullanımını anlatan ayrıntılı yazılı metinler bulunduğu kaydedildi.