Ankara`nın Başkent İlan Edilişinin Yıldönümü

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Milli mücadelemizin yönetim merkezi olan Ankara, bağımsızlık mücadelemizin kazanılmasını sağlamıştır" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, Ankara`nın Başkent ilan edilişinin 88. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün 19 Mayıs 1919`da Samsun`a çıkmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşının işgalcilere karşı kazanılan büyük bir zaferle sonuçlandığını hatırlatan Çiçek, "Milli mücadelemizin yönetim merkezi olan Ankara, bağımsızlık mücadelemizin kazanılmasını sağlamıştır" dedi.

Ankara`nın, bağımsızlık mücadelesinin en önemli aşamalarına ve Cumhuriyetin kuruluşuna şahitlik ettiğini, Türkiye`nin siyasi, sosyal ve ekonomik atılımlarının merkezi olduğunu vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti: "Ankara bugün gelişen ve güçlenen modern Türkiye`nin başkenti, ülkemizin siyasi ve kültürel merkezlerindendir. Kültür, ekonomi, mimari ve şehircilik alanlarında Ankara`nın daha da gelişmesi ülkemize büyük güç katacak, kalkınma ve ilerleme hamlelerimizi daha ileri taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Ankara`nın, başkent ilan edilişinin 88. yıldönümünü kutluyor, milli mücadelemizin şehit ve gazilerini saygı ve rahmetle anıyorum."
Kaynak: İHA