4 Belediye Başkanı Ak Parti'ye geçti

Dört belediye başkanı toplku halde Ak Partiye'ye geçti. İşte o isimler ...

4 Belediye Başkanı Ak Parti'ye geçti
ERZURUM'un Çat Belediye Başkanı bağımsız Şibli Saydın, Narman Belediye Başkanı MHP'li Ahmet Yücel İşleyen, Hınıs Belediye Başkanı SP'li Enver Taçyıldız, Pasinler'e bağlı Alvar Belde Belediye Başkanı MHP'li Zihni Tekman AK Parti'ye geçti. AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, belediye başkanlarına TBMM'de yapılacak grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rozet takacağını bildirdi. 35 başkandan 33'ü AK Partili olan Erzurum'da Bağbaşı Belediye Başkanı Karabey Eroğlu AK Parti'den HES nedeniyle istifa ederken, Şenkaya'nın Paşalı Beldesi'nin Belediye Başkanı CHP'li Cemal Alkan muhalefetin tek temsilcisi oldu.

AK Parti, 29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerinde 35 belediyenin aralarında Erzurum Büyükşehir Belediyesi de olmak üzere 30'unu kazandı. 20 ilçenin 17'sinde ipi önde göğüsleyen AK Parti, Narman, Hınıs ve Çat ilçelerinde ise kaybetti. 2007 seçimleri için AK Parti'den milletvekili adayı olmak üzere görevinden istifa eden Hınıs Belediye Başkanı Ali Eren'in yerine 17 Mayıs 2007'de meclis üyeleri tarafından başkanlığa seçilen Enver Taçyıldız, 2009'da aday gösterilmeyince Saadet Partisi'nden (SP) seçimlere girdi ve kazandı. Çat İlçesi'nde 2004 yılında AK Parti'den belediye başkanı olan Şibli Saydın, 2009'da aday gösterilmeyince yarışa bağımsız aday olarak katıldı ve yeniden başkan oldu. Narman'da ise Ahmet Yücel İşleyen, 2004'den sonra girdiği 2009'da da aynı partiden belediye başkanı seçildi. Beldelerde ise Pasinler ilçesine bağlı Alvar Beldesi'nde MHP adayı Zihni Tekman, Şenkaya'nın Paşalı Beldesi'nde ise DSP adayı Cemal Alkan'a karşı kaybeden AK Parti, 12 beldede seçimi kazandı.

4 BAŞKAN AK PARTİYE GEÇTİ, 1 BAŞKAN İSTİFA ETTİ

Seçimlerden 2.5 yıl sonra Çat Belediye Başkanı bağımsız Şibli Saydın, Narman Belediye Başkanı MHP'li Ahmet Yücel İşleyen, Hınıs Belediye Başkanı SP'li Enver Taçyıldız, Pasinler'e bağlı Alvar Belde Belediye Başkanı MHP'li Zihni Tekman Ak Parti'ye geçti. Yeni katılımlarla AK Partili belediye başkan sayısı 33 olan Erzurum'da, Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı Beldesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Karabey Eroğlu, beldede yaptırılan hidro elektrik santraline (HES) tepki için partisinden istifa ederek bağımsız olurken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olması sonrası Şenkaya'nın Paşalı Beldesi'nin Belediye Başkanı Cemal Alkan da DSP'den CHP'ye geçti.

2009 seçimleri öncesi AKP'li olan ancak aday gösterilmeyince bağımsız olarak seçime katılarak kazanan Çat Belediye Başkanı Şibli Saydın, yuvaya dönmekten mutlu olduğunu belirtirken, Saadet Partisi'nden Hınıs'a başkan seçilen Enver Taçyıldız, "2009 seçimleri öncesi AK Partili'ydim. Seçimlerde yeniden aday gösterilmeyince SP ile seçimi kazandık. Partide yaşananlar sebebiyle buradan da istifa etmiştik. 6 Encümen arkadaşımla AK Parti'ye geçiyoruz" dedi.

İki dönem MHP'den Narman Belediye Başkanı seçilen Ahmet Yücel İşleyen, daha iyi hizmet edebilmek için AK Parti saflarına katıldığını anlattı.

ROZETLERİ BAŞBAKAN TAKACAK

AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, AK Partili olan belediye başkanlarına rozetlerini 18 veya 25 Ekim tarihlerinde TBMM'de yapılacak grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takacağını söyledi.