Tarsus`ta `pitbull` Operasyonu

Mersin`in Tarsus ilçesinde `Hayvanları Koruma Kanunu` kapsamında yapılan çalışmalara bağlı olarak tehlike arz eden `Pitbull Terrier` cinsi toplam 12 köpeğin sahiplerinden alınarak, hayvan barınağına yerleştirildiği bildirildi.

Tarsus`ta `pitbull` Operasyonu
2004 yılında Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren `Hayvanları Koruma Kanunu`nun kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin`in Tarsus ilçesinde de çalışma yürütülüyor. Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi`nin talimatıyla ilçede oluşturulan komisyonca yürütülen çalışmalara bağlı olarak ilçe genelinde bulunan 12 `Pitbull Terrier` cinsi köpeğe el konularak sahiplerinden alındığı ve söz konusu hayvanların da korunması amacıyla Tarsus Belediyesi Geçici Köpek Bakımevi`ne temsil edildiği kaydedildi.

Çalışmaların, `Hayvanları Koruma Kanunu`nun 14. maddesine dayandırıldığı ve söz konusu maddedeyse "Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır" ifadesinin yer aldığı hatırlatıldı

Konuyla ilgili olarak Tarsus Kaymakamlığı`ndan yapılan açıklamada, halkın can güvenliğinin sağlanması noktasında hassas ve duyarlı davranıldığının altı çizilerek, `Pitbull Terrier` ve `Japanese Tosa` gibi tehlike arz eden hayvanların görülmesi halinde ilgili birimlere haber verilmesi istendi.
Kaynak: İHA