Nkü 2011-2012 Akademik Yılı Başladı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ)`nin 2011-2012 akademik yılı açılış programı protokol üyeleri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve velilerin katılımı ile Değirmenaltı Yerleşkesi’nde gerçekleşti.

Nkü 2011-2012 Akademik Yılı Başladı

Valilik önünde mozoleye çelenk koyma töreni ile başlayan programda, öğrencileri temsilen NKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Mehmet Erbilen bir konuşma yaptı. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in konuşmasının ardından, üniversiteye katkıda bulunan sanayi kuruluşları temsilcilerine plaket takdim edildi. Program sonunda, 2011-2012 eğitim öğretim yılı ilk dersini, programa misafir olarak katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek yaptı.
Rektör Şimşek, yaptığı konuşmada, NKÜ’nün kurulduğu 2006 yılından bugüne gelişme ve büyüme süreçlerine değindi. Şimşek, üniversitenin, 2006 yılında iki fakülte, bir yüksek okul, dokuz meslek yüksek okulu ile kurulduğunu ve bugün itibari ile altı fakülte, iki yüksek okul, 11 meslek yüksek okulu ve üç enstitü ile 22 akademik birim olarak hizmet verdiğini kaydetti. Şimşek, üniversitenin, 680 akademik personel ile 36 lisans programında 20 bin öğrenciye üniversiteli olma imkanı verdiğini ve bu yıl 3 bin mezun verdiklerini belirtti. Şimşek, şöyle devam etti:
“21. yy. akademik anlayışı üniversiteleri teorik çerçevenin ötesine taşıyarak, onlara bilginin değerlendirilmesi ve ülke kalkınmasına katkıda bulunma aşamasında yeni misyonlar yüklemektedir. Biz de bilimsel alandaki çalışmalarımızın, ülkemizin yararına yapılan en büyük hizmet olacağı düşüncesinden hareketle, akademik çalışmalarımızın yanı sıra sosyal sorumluluklarımızı da bölge halkı, sivil toplum kuruluşları ve sanayi kesimleri ile omuz omuza sürdürmekten büyük bir mutluluk duymaktayız.”
Akademik yılın ilk dersini veren Prof. Yüksek, ilk dersi vermenin kendisini heyecanlandırdığını ve bu yüzden bir haftadır gözüne uyku girmediğini belirtti. İlk dersine, mühendisi tanımlayarak başlayan Yüksek, üniversite sanayi iş birliğinin önemli olduğunu, ancak bir o kadar da zor olduğunu kaydetti. Prof. Yüksek, üniversite sanayi iş birliğinde yaşanan sıkıntılara değindi ve çözüm yollarından bahsetti.