Mşü`de Nükleer Yapı Özellikleri Çalıştayı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Vekili Prof.

Mşü`de Nükleer Yapı Özellikleri Çalıştayı
Dr. Osman Özcan, üniversitelerin fizik bölümlerinden mezun olacakların, 20 yıl sonra ülkedeki fizik bilimini nereye taşıyacaklarının gözler önünde olduğunu söyledi.

5. Nükleer Yapı Özellikleri Çalıştayı, MŞÜ ev sahipliğinde başladı. MŞÜ Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen çalıştayın ilk günkü programına MŞÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Özcan, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi`nden Prof. Dr. Emel Algın, Ankara Üniversitesi`nden Prof. Dr. Ömer Yavaş, Antalya Akdeniz Üniversitesi`nden Prof. Dr. İsmail Boztosun, Kırıkkale Üniversitesi`nden Prof. Dr. İhsan Uluer, Sakarya Üniversitesi`nden Prof.Dr. Ali Ekber Kuliev, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan MŞÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Özcan, fizik bölümlerinde öğrenim görmenin, dolayısıyla kainatın dilini öğrenmenin gereksiz görüldüğü bugünlerde böyle bir çalıştayın düzenlenmesini çok anlamlı bulduğunu belirtti. Sadece fizikteki bir ana bilim dalının bir alanında bu kadar değerli bilim adamının yetişmesinin ülke adına sevindirici bir durum olduğunu kaydeden Osman Özcan; "Ancak sadece açıkta kalmamak için öğrencilerin kaydolduğu fizik bölümlerimizden mezunolacakların, 20 yıl sonra ülkemizdeki fizik bilimini nereye taşıyacakları gözler önündedir" dedi.

Konuşmasında MŞÜ hakkında da bilgi veren Osman Özcan şunları kaydetti: "MŞÜ 2007 yılında kurulan 23 devlet üniversitesinden biridir. MŞÜ kurulmadan önce Muş`ta Fırat Üniversitesi`ne bağlı bir yüksekokul ve bir fakülte, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi`ne bağlı bir yüksekokulda öğretim yapılmaktaydı. Üniversitemiz 2007 yılında resmen kuruldu ancak fiilen Eylül 2008 yılında ilk rektörünün atanmasıyla faaliyetlerine başladı. Eylül 2008`de sadece ikisi doktoralı eleman olmak üzere toplam 20 akademik personel varken, bugün 65`i öğretim üyesi, 175`i araştırma görevlisi olmak üzeretoplam 344 akademik personel sayısına ulaşılmıştır. Benzer şekilde kuruluşunda sadece 28 idari personeli bulunan üniversitemizin bugün 143 idari personeli bulunmaktadır. Kuruluşunda bölüm sayısı sadece 16 iken, bunların 3`ü dört yıllık idi bugün için bu sayı 50`ye çıkmış bulunuyor. Öğrenci sayısı çoğu meslek yüksekokulunda olmak üzere bin 570 iken, şu an itibariyle bu sayı 4 bin 656`ya yükselmiştir." Özcan`ın konuşmasının ardından çalıştayın ilk bölümünde Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, `Atomdan Kuarka` sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi. Bugün başlayan çalıştayın 3 gün süreceği belirtildi.
Kaynak: İHA