Gölbaşı Belediyesi Bütçesini Denkledi

Ankara`nın Gölbaşı Belediyesi`nin 2012 yılı bütçesi belediye meclisinden geçti.

Gölbaşı Belediyesi Bütçesini Denkledi
Belediye tarihinde ilk defa yapılan denk bütçeye tüm meclis üyeleri destek verdi. Belediyenin 2012 yılı mali bütçesi 87 milyon 950 bin TL olarak belirlendi.


Belediye meclisinde 2012 bütçesi ile ilgili görüşlerini aktaran AK Parti Meclis Üyesi Hamit Mermer, “Gölbaşı Belediyesi, Ankara belediyelerinin içerisinde vergi gelirleriyle giderlerini karşılayan tek belediyedir. Gölbaşı Belediyesi`nin bu noktaya gelmesinden dolayı mutluluk duyuyorum. 2012 yılında çok güzel şeylerin yapılacağını umuyorum." dedi.


Belediye meclisinde 2012 mali bütçe görüşmelerinde belediye bütçesinin 1 milyon lira fazla verdiğini söyleyen Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Sami Özdemir ise “29 Mart seçimlerinden sonra yine bu meclis kürsüsünden denk bütçeye doğru gideceğimizi söylemiştim. İşte 30 ay sonra denk bütçeyi yakalamış durumdayız. Ocak 2011 tarihinden Eylül ayın sonuna kadar incelendiğinde gelirlerimiz 33.724.000 TL gerçekleşirken, giderlerimiz 32.719.000 TL olarak gerçekleşerek bütçe yaklaşık bir milyon fazla vermiştir. Belediyemiz bu kısa sürede denk bütçe olmasında en büyük neden gelirler ve giderler arasında kurduğumuz dengelerdir. Belediyemiz artık büyüyen ve dışa bağımlı olmadan kendi ayakları üzerinde duran bir belediye konumuna gelmiştir. Öyle ki Ankara’da belediyeler arasında denk bütçesi olan tek belediye Gölbaşı Belediyesidir." dedi.

Bütçe görüşmelerinde soruları cevaplayan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da şöyle konuştu: “Alınan tedbirlerin hedefini gelir-gider dengesini sağlamaktır. Bugüne kadar tasarruf yaparak gelirlerin artılması sağlandı. Yatırımlar yapabilmek için önce tasarruf yapılarak sermaye birikimine gidilmelidir. Daha sonra gelirlerin artırımına yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Burada denk bütçe oluşturarak belediyemizin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamış durumdayız. 2011 yılı sona ermeden bütçemiz fazla vermiştir. Son üç aylık dönemde gelirlerinde daha da artmasını bekliyoruz." Belediyenin imkanları ile Gölbaşı`na en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını aktaran Odabaşı, "Bunu da başardık. Artık daha güçlü bir belediye ile daha büyük projeleri ilçemize kazandıracağız. 2011 yılında hayata geçirdiğimiz projeler tamamlanmaya başlarken, gelecek yılda güçlü bir bütçe ile daha büyük daha güzel yeni projelerimizi halkımızın hizmetine sunacağız." açıklamasında bulundu.