Eskişehir Devlet Hastanesi'nin Şalteri Attı

Eskişehir Devlet Hastanesi, dün gece jeneratörünün bozulması sonucu elektriksiz kalınca hareketli saatler yaşandı.

Eskişehir Devlet Hastanesi'nin Şalteri Attı
Eskişehir'de bulunamayan şartel, Bursa'dan istendi.

Eskişehir'de etkili olan yağış nedeniyle elektrikleri kesilen Devlet Hastanesi'nde devreye giren jeneratörün de şalteri yandı. Elektriksiz kalan hastanenin yoğun bakımında yatan hastalar, ambulanslarla diğer hastanelere ve kadın doğum çocuk servisinin yoğun bakımına taşındı. Eskişehir Devlet Hastanesi'ne gelen acil hastalar ise güvenlik görevlileri tarafından Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin acil kısmına yönlendirildi.

Eskişehir Devlet Hastanesi içinde bulunan tıbbi malzemeler de görevliler tarafından taşındı. Hastanede bulunan kan torbaları sedyeye konularak araçla muhafaza altına alınmak üzere götürüldü.

Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Kazım Sarıcı, hastane önünde yaptığı açıklamada, trafo ve şartelin arıza yaptığını belirterek, "Bunu çözmeye çalışıyoruz ancak şehirde şartel yok. Koca şehirde bu şartel yok. Bursa'dan gelecek, acil bir şekilde yola çıktı. Onu takınca problem çözülecek. Önemli olan bizim için şu anda hasta güvenliğimiz. Acil servisimizi kadın doğuma taşıdık. Dolayısıyla acil, röntgen ve laboratuvar hizmetlerimizi veriyoruz. Yoğun bakım hizmetlerinde sıkıntı olacakhastaları diğer hastanelere transfer etmiş durumdayız. Dolayısıyla şu anda ciddi bir problem görünmüyor. Problem şartelde olunca jeneratör olsa bile bir şey anlam ifade etmiyor. Açıkçası şimdi şartel bekliyoruz. Maalesef Eskişehir'de şartel yok. Bundan sonra 10 tane şartel alacağım. Belki ihtiyacı olan birisi olur. Yani bunu ben mi yedeklemeliyim anlayamadım. Şu anda acil bir sıkıntımız yok. Zaten hazırlıklıydık böyle durumlara. TEDAŞ geldi, teknik ekipler işin başında. Yağışlardan olabileceğinizannetmiyorum çünkü kapalı mekanda şarteller. Bursa'dan şarteli sabah getirebileceklerini söylediler. Biz de şimdiden yola çıkmalarını istedik. Çok pahalı bir şey de değil. Koca şehirde olmaması enteresan. Bu durum bizi üzdü" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA