Denizli 2. Moda ve Tasarım Günleri Başladı

Türkiye Moda Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün, tekstil firmalarının üretimi tasarım ve pazarlamayla beraber düşünmesi gerektiğini söyledi.

Denizli 2. Moda ve Tasarım Günleri Başladı
Denizli Tekstil Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) tarafından düzenlenen 2. Moda ve Tasarım Günleri (Workshop) başladı. İki gün boyunca Anemon Otel’de devam edecek etkinliğin açılışında, Denizli İMKB Kız Meslek Lisesi Moda Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından tasarlanıp Buldan kumaşından dikilen 17 elbise, küçük bir defileyle tanıtıldı. 40 firmanın stant kurduğu etkinliğin açılış törenine ise Federasyon Başkanı Örün, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Özcan Torun, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD) Başkanı Reşat Gülen, Çorap Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Öztürk, modacılar, işadamları ve davetliler katıldı.

DETGİS Başkanı İse Dal Sanko Holding, DENİB, Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Denizi Organize Sanayi Müdürlüğü`nün sponsorluğunda Moda Tasarım Günleri`nin ikincisini düzenlemenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Dal, “Bu etkinliğimiz, aynı zamanda hepimiz için çok önemli olan Heimteks Fuarı`na hazırlık için ön çalışmadır. Burada açılan stantlarda, geçen yıldan bugüne gelişen birçok ürünü de göreceğiz.” dedi. Tekstilin 5 bin yıllık geçmişi olduğunu vurgulayan Örün ise tasarım, pazarlama ve üretimin birarada düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Örün, “Sadece üretim yapmak, bizim için gerilerde kaldı. Moda ve tasarımcılara da büyük görevler düşüyor. Artık İstanbul’dan dışarıya çıkmalılar. Federasyon olarak geçen aylarda, el dokuması tekstil ürünleriyle ünlü Buldan’a çok verimli ve güzel bir gezi düzenlemiştik. Avrupa`da kriz yaşanıyor, siparişlerde azalma olabilir. Bu bana göre çok önemli değil. Çeşitli sebeplerden ötürü yurtdışına giden firmalarımız geri gelmeye başladı.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Denizli İMKB Kız Meslek Lisesi Moda Tasarım Bölümü öğrencilerinin defilesi yapıldı. Ardından çeşitli firmalar tarafından dantelden gipüre, kordondan lastiğe, nakış ipinden plastik ambalaj çeşitlerine kadar birçok ürünün sergilendiği 40 stant açıldı ve davetliler tarafından gezildi.