Cambridge Sınavında Başarılı Olan Öğrenciler Ödüllendirildi

University of Cambridge sınavında başarılı olan Edirne Serhat Koleji öğrencileri, kitap ve bisikletle ödüllendirildi.

Cambridge Sınavında Başarılı Olan Öğrenciler Ödüllendirildi

Dünyada İngilizce adına bir kriter olarak kabul edilen Cambridge sınavlarına çok sayıda ülkeden öğrenciler katılıyor. Serhat Koleji öğrencileri de İngilizce Bölüm Başkanı Hüseyin Korkmaz başkanlığında sınava katıldı. Yazma, okuduğunu ve dinlediğini anlama, konuşabilme alanında yapılan sınavlarda öğrencilerin tamamı başarılı oldu.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, okullarda İngilizce eğitimi adına sadece gramer öğretildiğini, bu nedenle öğrencilerin İngilizce konuşamadığını kaydetti.

Serhat Koleji’nin, öğrencilere konuşmayı da öğreterek farkını ortaya koyduğunu anlatan Demirci, sınavda derece alan öğrenciler ile bu başarının elde edilmesinde emeği geçen öğretmenleri kutladı.
Cambridge sınavlarının önemine değinen Serhat Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Hüseyin Korkmaz, İngilizce alanında geçen Mayıs ayında yapılan bu sınavlara 140 ülkeden öğrencinin katıldığını söyledi. Serhat Koleji’nden 39 öğrencinin sınavlara katıldığını ve başırılı olduğunu dile getiren Korkmaz, gelecek yıl daha fazla öğrenciyle bu sınava katılmayı hedeflediklerini açıkladı.

University of Cambridge sınavında derece alan öğrenciler, kitap ve bisiklet gibi hediyelerle ödüllendirildi. Öğrencilere ödüllerini, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci ve Okul Müdürü Nidai Kıraç verdi.