Kandil ve Mahmur Grubuna İlk Ceza

Bölücü terör örgütünün Kuzey Irak’taki kamplarından gelerek teslim olan ve serbest bırakıldıktan sonra yaptıkları konuşmalardan dolayı haklarında dava açılan örgüt mensupları, ilk kez ceza aldı.

Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye giriş yapan ve 4’ü çocuk 34 PKK’lıdan 7’si, gelişleri esnasında gerçekleştirilen karşılama törenleri ve Türkiye’de katıldıkları etkinliklerde yaptıkları konuşmalar nedeniyle haklarında açılan davada yargılandı. Sanıklardan 3'ü 10'ar yıl 10 ay, 4 sanık da 7'şer yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Kandil’den gelen Mustafa Ayhan, Hüseyin İpek, Mahmur’dan gelen Nurettin Turgut ve avukatları katıldı.
Haklarında yakalama kararı bulunan tutuksuz sanıklar Fatma İzer, Menekşe Soydan, Hacı Sorgun ve Kemal Ökten ise bir süre önce Mahmur Kampı’na geri dönmüşlerdi. Mahkeme sanıkların savunmalarını aldıktan sonra yargılamanın bittiğini belirtti.
Kısa aranın ardından, tutuklu sanıklar Mustafa Ayhan, Hüseyin İpek ve Nurettin Turgut’u ‘Terör örgütü üyesi olmak’, ‘Örgüt adına suç işlemek’ ve ‘Terör örgütü propagandasını yapmak’ suçlarından 10’ar yıl 10 ay, tutuksuz yargılanan ve bir süre önce Mahmur’a geri dönen Hacı Sorgun, Kemal Ökten, Menekşe Soydan ve Fatma İzer’i de 7’şer yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.