İhracatta Lokomotif Turunçgil

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Turunçgil Uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Güçer Kafa, Türkiye'de üretilen yaklaşık 3,5 milyon ton turunçgilin ihracatta lokomotif görevi gördüğünü söyledi.

İhracatta Lokomotif Turunçgil
Ortak Çiftçi Eğitimi Programı kapsamında öncü turunçgil üreticilerine bilgiler veren Güçer Kafa, Türkiye'de yaklaşık 3,5 milyon ton turunçgil üretimi gerçekleştirildiğini belirterek, "Turunçgil üretimi diğer ürünlerin de uluslararası piyasalarda yer almasına olanaklar sağlamaktadır. İşte bu konumuyla turunçgil üretimi ihracatın lokomotifi olmaktadır" dedi

Turuçgil üretimin neredeyse yüzde 40'dan fazlasının ihracata gittiğini ifade eden Kafa, "Kalite anlamında bizim çok büyük bir avantajımız var. Mersin'de yetiştirilen limonun, portakalın tat anlamında, kalite kriteri anlamında bu ayara yetişebilecek yer çok az. İklim anlamında Allah vergisi bir avantajımız var diyebiliriz. Bu avantajımızı kullanmamız gerekiyor. Turunçgil sayesinde daha birçok ürün ihracat fırsatı yakalıyor. Konunun öneminin esprisi de buradan geliyor" diye konuştu.
Kaynak: İHA