Gerede, Gökçen Öğretmeni Unutmadı

Gerede Belediyesi, ilçede öğretmenlik yaparken, trafik kazasında hayatını kaybeden Gökçen Yeşilbağ`ın ismini yeni hizmete giren bir parkta yaşatacak.

Gerede, Gökçen Öğretmeni Unutmadı

Gerede Belediyesi anlamlı bir uygulamaya imza attı. Gerede Belediyesi tarafından Seviller Mahallesi`ne yapılan `Öğretmen Gökçen Yeşilbağ Aile Parkı’nın açılışı Merhume Öğretmen Gökçen Yeşilbağ’ın da doğum gününde yapıldı. Açılışa, Yeşilbağ’ın Ailesi, Gerede KaymakamıArslanYurt, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Bolu İl Milli EğitimMüdürYardımcısı Recep Nuri Kaçmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı,Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, İdari ve Mülki Daire Amirleri,STK Temsilcileri, Öğretmenler, Kız Meslek Lisesi Öğrencileri katıldı.

Yeşilbağ’ın babası Yusuf Yeşilbağ, törende yaptığı konuşmada, kendisinin de kısa süreli öğretmenlik yaptığını dile getirdi. "İşim gereği çok yerde konuşma yaptım siyasetten gelme bir insanım ama hayatımın en zor konuşmasını şu anda yapıyorum. Öncelikle kızımın ismini bu güzel parka vererek yaşatan başta Gerede Belediyesine, Gerede Kaymakamlığı’na ve Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Kızım çok iyi bir öğretmendi ve mesleklerin en güzelini yapıyordu. Ben kendim de belli bir dönem öğretmenlik yaptım. Şöyle söyleyebilirim ki tüm mesleklerin en kutsalı öğretmenliktir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en derin duygularımla selamlıyorum." diye konuştu.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın ise hüznün hakim olduğu törende yaptığı konuşmada, "Gönül isterdi ki bugün ki açılışını yaptığımız parkımızı coşkulu bir şekilde açalım. Merhume Gökçen Yeşilbağ hocamızın ismini, Belediye Meclisimizde görüşerek oy birliği ile bu parkımıza vermeyi uygun gördük. İnşallah hocamızın ismi bu park ile ebediyen yaşayacaktır." ifadelerini kullandı.

Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ise, öğretmenin ölümünün ilçede büyük üzüntü yaşattığını söyledi. Yurt, "Bu gün sevinçli, coşkulu bir açılış yapmak isterdik. Ancak geçtiğimiz haziran ayında elim bir trafik kazası sonucu 5 arkadaşımız ölümle burun buruna geldi. Bu dünyada rızkı biten Merhume Öğretmen Gökçen Yeşilbağ ise 18 Haziran günü hayata gözlerini yumdu. Onun şu anda daha iyi yerlerde olduğuna inanıyoruz," diye konuştu