Fransa’da Seçimlerin Anahtarı ‘montebourg’

Fransa’da geçtiğimiz Pazar Parti Socialiste aday adayları arasında yapılan seçimde üçüncü gelerek ikinci tura kalama şansını yitiren Arnaud Montebourg, seçimin gizli galibi oldu.

İkinci turda yarışacak olan François Hollande ve Martine Aubry, Montebourg’dan randevu talebinde bulundu. 2007 seçimlerinin adayı Segolene Royal’ın kararı ise merakla bekleniyor.

Fransa'da Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken sosyalist aday adayları arasında yapılan aday belirleme seçiminin ikinci turu gelecek hafta sonu yapılacak. İlk turda oyların yüzde 17 sini alarak üçüncü olan Arnaud Montebourg ikinci tur seçimlerinde kilit rol oynuyor. Europe 1’e açıklama yapan Montebourg hangi adayı destekleyeceğiyle alakalı sorulan bir soruya “Bir politikacı olarak sorumlu bir şekilde kararımı vereceğim. Elbette bir seçim yapmak durumundayım.” diye konuştu.
Çarşamba akşamı François Hollande ve Martine Aubry’nin televizyonda yapacakları konuşma öncesi her iki lidere de birer mektup yazacağını söyleyen Montebourg kararını programdan sonra çalışma arkadaşlarıyla yapacağı toplantıdan sonra vereceğini açıkladı.


SEGOLENE ROYAL ÇIKMAZDA
Hafta sonu aldığı yüzde 7’lik oyla hayal kırıklığına uğrayan 2007 yılının cumhurbaşkanı adayı Segolene Royal’in gelecek haftaki seçimlerde kimi destekleyeceği ise diğer bir merak konusu. İkinci turda Martine Aubry’nin rakibi olacak olan François Holande’la 40 yıla yakın süren beraberliğini 2007 yılında sonlandıran Segalone Royal’in bu beraberlikten 4 çocuğu bulunuyor. Royal’ın eski hayat arkadaşını mı yoksa kendisi gibi kadın olan ve önceki gün televizyon programında “yakın görüşleri savunuyoruz” diyen Martine Aubry’yi mi destekleyeceği merak konusu.

Sosyalist Parti'nin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapacağı ikinci tur seçimleri Pazar günü yapılacak.