Ekonomi, AB ve iş güvenliğini konuştular

Eroğlu-Hristofyas görüşmesi sona erdi. Downer: Liderler ekonomi, AB ve iş güvenliği konularını görüştü

Ekonomi, AB ve iş güvenliğini konuştular
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın Lefkoşa ara bölgede, yoğunlaştırılmış Kıbrıs müzakereleri kapsamında yaptığı görüşme sona erdi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, liderler görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, liderlerin ''ekonomi, Avrupa Birliği ve iç güvenlik konularını ele aldıklarını'' söyledi.

Görüşmenin yapıcı ortamda geçtiğini ifade eden Downer, 7 Ekim Cuma günkü görüşme ile başlayan ''yeni sürecin'' niteliği hakkında, Rum tarafının ''al ver süreci olmadığına'' yönelik açıklamalarını yorumlarken, ''BM olarak bir tanımlama yapmak istemediklerini'' kaydetti.

Tarafların müzakerelere yaklaşımının farklı olduğunu belirten Downer, amaçlarının, ay sonu yapılacak New York zirvesi öncesi mümkün olduğu kadar yakınlaşma sağlamak olduğunu belirtti.

Downer, liderlerin 21 Ekim'e kadarki görüşmelerde ''Garantiler'' başlığı hariç tüm başlıkları tekrar görüşmüş olacağını kaydetti.

''New York zirvesinde BM Genel Sekreteri'nin görüşmeye yaklaşımının ne olacağı'' sorusu üzerine Downer, ''Genel Sekreter'in tutumunun 21 Ekim'deki görüşmeye kadar sağlanacak yakınlaşmaya göre belirleneceğini'' söyledi.

Downer, New York zirvenin 2 gün süreceğini de belirtti.

Liderler, Ekim sonu New York'ta yapılacak üçlü Kıbrıs zirvesi öncesinde 14 Ekim Cuma, 19 Ekim Çarşamba ve 21 Ekim Cuma olmak üzere üç kez daha bir araya gelecek.
Kaynak: AA