Muğla`da 82 Su Baskını Meydana Geldi

Muğla’da dün (9 Ekim) etkili olan sağanak yağmurda, 82 su baskını oldu ve küçük çaplı üç yangın çıktı.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, 1946 yılında kurulan meteoroloji istasyonunun, bugüne kadar en yüksek yağış miktarını ölçtüğünü belirterek, “Metrekareye 155 kg. ölçüldü. Yağmurla birlikte bu miktar metrekareye 168,6 kg. olarak rekor kırmıştır.” dedi.

Başkan Gürün, pazar sabahının ilk saatlerinden itibaren artarak devam eden yağmur sebebiyle Belediye Afet Koordinasyon Grubu`nun teyakkuz halinde çalıştığını belirterek, “Bu sürede itfaiye ekiplerimiz 82 su baskını ve üç küçük yangına müdahale etti. Saburhane ve Karabağlar Yaylası Afife Kuyu mevkilerinde vatandaşlarımıza ait birer arabanın kurtarılmasına yardımcı olduk. Dört ev ve iki depo tespit tutanağı tutuk. Fen İşlerimiz`in iş makineleri, yağmur sularının getirdiği materyallerle tıkanan dere yataklarına ait mazgalların temizliği için durmadan çalıştı. Can kaybı ve büyük bir felaket olmaması bizi çok sevindirdi.” şeklinde konuştu.

Vatandaşların, her türlü afet ve kazayı Belediye İtfaiye Müdürlüğü’nün 110, su baskınlarıyla diğer istek ve şikâyetlerini ise 214 18 46 numaralı telefonlara bildirebileceği kaydedildi.