Ankara Üniversitesi, Yeni Eğitim Yılına Başladı

Ankara Üniversitesi`nin yeni eğitim yılı açılışı yapıldı.

Açılış törenine Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de katıldı.

Tören, sabah saatlerinde üniversitenin Ankara Sıhhıye kampüsünde gerçekleştirildi. Tören başlangıcında Ankara Üniversitesi solistleri bir konser verdi. Konserin ardından Ankara Üniversitesi Örgenci Konseyi Başkanın Olcay Çağlar öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Daha sonra açılış konuşmasını Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ yaptı. Anayasa değişikliği sürecine değinen Taluğ, “Anayasa değişikliği sürecinde yüksek öğretim sisteminin de ele alınacağı bilinmektedir. Yeni düzenlemeler konusunda üniversitemizin görüşlerinin alınmasını değer verilmesini bekliyoruz. Ortaya çıkacak yeni çerçevenin, akademik özerklik ve bilimsel özgürlüğü pekiştiren, çeşitliliği geliştiren, üniversitelerin birikimlerini ve fırsatlarını değerlendirmelerine olanak tanıyan bir çerçeve olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.

YÖK ile alakalı konuşan Cemal Taluğ, “Türkiye’nin iddialı bir 2023 hedefi varsa, YÖK üniversiteleri hizaya getirmeye ve örnekleştirmeye çalışan bir kurum olmaktan çıkarılmalıdır. Yüksek öğrenim sistemi, geleceği planlayan, kural koyan, kapasite geliştiren, akademik değerlerin kökleşmesine önem veren değerlendirme ve denetim yapan bir kurum haline gelmelidir.” dedi.
Taluğ, rektör ve dekan atamalarına da karışılmaması gerektiğini belirtti. Konuşmaların ardından akademik yılın ilk dersi gerçekleştirildi.