Ak Parti Menemen’e Beyaz Liste Hakim

İzmir’in Menderes ilçesinde gerçekleştirilen AK Parti`nin 4.

Olağan Kongre Delege Seçimi`nde, İlçe Başkanı Mustafa Bahar’ın teşkilatıyla birlikte oluşturduğu beyaz listeler kazandı. Turuncu liste çıkaran muhalifler, 400 delegelikten sadece 41’ini alabildi.

Muhalefetin liderliğini yapan eski Oğlananası Belde Belediye Başkanı Mehmet Tokluoğlu, kendi mahallesinden delege seçilemedi. Muhalefetini, medeni cesaretinden dolayı kutlayan İlçe Başkanı Bahar, “Bu seçimden de bölünmeden, parçalanmadan güçlenerek çıktık.” dedi.
Delege seçiminin, AK Parti`ye yakışır şekilde tamamlandığını belirten İlçe Başkanı Mustafa Bahar, teşkilattaki birlik ve beraberliğin artarak sürdüğünü ifade etti. Başkan Bahar, seçimi şu sözlerle değerlendirdi:
“İlçe yönetim kurulumuz, Kadın ve Gençlik kollarımız, eski teşkilat yöneticilerimiz, en önemlisi de mahalle başkan ve yönetimlerimiz ile oluşturduğumuz delege adaylarımız, teşkilatımızın beyaz listelerinde yer aldı. Küçük bir muhalif gruba beyaz listelerimize dâhil olmalarının iyi olacağını anlatmaya çalıştık. Ancak teşkilatın belirlediği isimlerin değiştirilmesi isteklerine de karşı durduk. Medeni cesaretleri dolayısı ile eski Oğlananası Belde Belediye Başkanı Mehmet Tokluoğlu kardeşimi kutluyorum. Karşı liste çıkarmaları bizi kırmadı, incitmedi, tam aksine birliğimizi pekiştirdi. Yaptığımız ekip çalışmasıyla referandum ve genel seçimde ilçemizdeki oylarımızı ciddi ölçüde artırdık. Daha fazla çalışarak 2014’de Menderes’e Ak Belediyeciliği getirmek istiyoruz. Tek isteğimiz Mendereslilerin hak ettiği yaşam standartlarına kavuşmasıdır.”
Menderes ilçesindeki delege seçimi 5 merkezde gerçekleştirildi. Kurulan 46 sandıkta oy kullanma hakkı olan yaklaşık 4 bin 500 üye tercih hakkını kullandı.