Hafızlar Taç Giydi

Adıyaman`da Camiler ve Din Görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında, yeni hafızlar için taç giyme merasimi yapıldı.

Hafızlar Taç Giydi

Adıyaman Can Düğün Salonu`ndaki etkinliğe Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Din işleri Yüksek Kurulu Üyesi Davut Kaya, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Müftüsü Mehmet Şahin, Kamu-Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, Adıyaman Metropoliti Melki Ürek, Alevi ve Sünni Kanaat Önderleri ve yüzlerce Kur`an sevdalısı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başlayan program Kur`an tilaveti ile devam etti. Programda konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, "Kur`an insanları doğru yola, kötülüklerden alıkoymaya yöneltir. Kur`an ilahi bir mesajdır. İnsanoğlu ancak Kur`an`ın emir ve yasaklarına uymakla mesut olur. Faydalı insan olur. Yararlı insan olur." dedi.

Böyle programla gönüllerin ve beyinlerin tazelendiğini aktaran Müftü Şahin, milletin verdiği desteğin devam ettiği müddetçe, eğitim kurumları haline gelen müftülüklerin, hizmetlerinin camilerden ibaret kalmayıp, Kur`an hizmetleri ile ne kadar güzel meyvelerin verildiğini hep beraber gördüklerini söyledi.

Konuşmalardan sonra Kur`an Hafızlığı`nı tamamlayan Altınşehir Kız Kur`an Kursu`ndan 12 kız öğrenci ile Bölge Yatılı Kuran Kursu`ndan 3 öğrenciye taç ve takkeleri giydirildi. Programda Diyanet İşleri Başkanlığı Din işleri Yüksek Kurulu Üyesi Davut Kaya, Kuran ziyafeti sundu.