Boğazı sıkılan polise ceza

Savcı Tanrıöver'in bilirkişi raporunda yer alan kamera görüntülerinde koruma Demirel'in boğazını sıktığı görülüyordu.

Boğazı sıkılan polise ceza
Danıştay 4. Daire Başkanının korumalığını yapan polis memuru Emine Demirel, yüksek yargı organları yetkililerinin katılımıyla adliyede yapılan toplantıda, "Sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin Tanrıöver’e hukuka aykırı fiziki müdahalede bulunduğu" iddiasıyla yargılandığı davada 3 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz sanık Demirel ve avukatı Nail Gürman katıldı.

Avukat Gürman, tanık ifadeleri ve olaya ilişkin görüntülerde, savcı Tanrıöver’in, müvekkili Demirel’in boğazını tuttuğunu savunarak, olaydan sonra savcı Tanrıöver’in müvekkilinden helallik istediğini, ayrıca şikayetçi de olmadığını hatırlattı.

Gürman, müvekkili Demirel’in beraatine karar verilmesini talep etti.

Son sözü sorulan sanık Demirel de beraat isteminde bulundu.

Yargıç Hülya Tıraş, sanık Demirel’i, TCK’nın 86/2,3 (d) maddesinde düzenlenen "kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle yaralama" suçundan 150 gün adli para cezasına çarptırdı.

Tıraş, bu cezayı 3 bin lira adli para cezasına çevirdi. Yargıç Tıraş, CMK’nın 231. maddesi uyarınca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.


Boğazını sıkmıştı

Tanrıöver, 12 Eylül referandumundan önce Ankara Adliyesi'nde düzenlenen ve eski Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, eski Danıştay Başkanı Mustafa Yücel Özgilgin, eski HSYK Başkanı Kadir Özbek'in de katıldığı anayasa brifinginde oturacak yer bulamayınca sinirlenerek, "Hâkim ve savcılar dışarıda kaldı. Yargıtay ve Danıştay'dan gelen destek kıtaları içeride" diyerek, tepki göstermişti. Bu sırada kendisini gösterici zanneden bir kadın koruma polisi ile Tanrıöver arasınde tartışma çıkmıştı. Tanrıöver, çıkan tartışma sırasında kadın korumanın boğazına sarılmıştı.

Tanrıöver, bayan korumanın boğazını sıkmadığını belirterek, gerçeğe aykırı haber yaptığı iddiasıyla Milliyet gazetesi ve Kanal D televizyonundan şikayetçi de olmuştu. Savcılık, Tanrıöver'in şikayeti üzerine takipsizlik kararı vermişti. Takipsizlik kararı, itiraz üzerine gönderildiği Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da usul ve yasaya uygun bulunarak onanmış ve kesinleşmişti.