Biga`da Sancak Beyi Osman Bey Anısına Okçuluk Turnuvası Düzenlendi

Çanakkale`nin Biga ilçesinde Sancak Beyi Osman Bey anısına düzenlenen geleneksel okçuluk turnuvasında yerli ve yabancı 60 sporcu kıyasıya mücadele etti.

Biga`da Sancak Beyi Osman Bey Anısına Okçuluk Turnuvası Düzenlendi
İÇDAŞ`ın ana sponsorluğunda Çanakkale Valiliği, İl Genel Meclisi ve Kültür Turizm Bakanlığı`nın desteği ile gerçekleştirilen turnuvanın önemine değinen Biga Kaymakamı Fatih Genel, "1726 yılında rekor kırarak İstanbul Ok Meydanı`nda "Menzil Taşı" dikmeye hak kazanmış Biga Sancak Beyi Osman Bey anısına düzenlediğimiz "Geleneksel Okçuluk Müsabakaları ve Şenlikleri"ne gösterilen ilgi bizleri çok sevindirdi. Turnuvanın Atlı Okçuluk bölümünü "Kayseri Atlı Okçuluk Kulübü", Yer Okçuluğu bölümünü de "KemankeşOkçuluk Gurubu" yönetti. Yerli ve yabancı 60 sporcunun katıldığı turnuvada Geleneksel Yer Okçuluğu ve Geleneksel Atlı Okçuluk müsabakaları yapıldı. Yarışmada kullanılan atlar Uşak Atlı Spor Kulübü ve Sivas Atlı Spor Kulübünden sağlandı. Yer okçuluğu müsabakalarımız 20 metre mesafeden başlayıp 90 metreye kadar çıktı. Atlı okçuluk müsabakaları da bizleri geçmiş yıllara götürdü" dedi.

Okçuluk organizasyonun tamamını konu alan bir fotoğraf yarışması yapılacağını da belirten Kaymakam Genel, "Burada dereceye giren ve yayınlanmaya değer bulunan fotoğraflar daha sonra bir kitap halinde bastırılacak" şeklinde konuştu. Öte yandan ilk gün yapılan yer okçuluğu müsabakasında Danışment Okçuluk Kulübü`nden Nadir Oflas birinci oldu. Atlı okçuluk müsabakasında ata binerek ok atan Kaymakam Fatih Genel`in başarılı atışları da alanda bulunanları şaşırttı. İKİNCİ GÜNKÜ ETKİNLİĞE CÜNEYT ARKIN DA KATILACAK Turnuvanın ikinci günü olan 2 Ekim Pazar günü yerli ve yabancı misafirlerin kostümleriyle saat 09.00`da Biga Merkezde Avcılar Kulübü bahçesinde düzenlenecek açık büfe köy kahvaltısına katılacağını da ifade eden Kaymakam Genel, "Tüm protokolün ve halkımızın katılımlarıyla yapılacak olan kahvaltıda üst düzey protokolle beraber, efsane sanatçı Cüneyt Arkın ve karizmatik sanatçı Cemal Hünal ve Serdar Kılıç da bizlerle olacak. Kahvaltı sonrası saat 11.30`da mehter eşliğinde cirit kulüplerinin atları veyarışmacı okçularımız, protokol ve halkımızla birlikte yürüyüş başlayacak ve İÇDAŞ Kapalı Spor Salonuna kadar yürüyüş devam edecek. Saat 12.30` da kapalı spor salonunun açılışının ardından bitişikteki stadyuma geçilerek mini mehter konserinin ardından cirit gösterisi, atlı ve yaya okçuluğu gösterileri ve ödül töreni yapılacak. Ödül Töreninin ardından bir hayırsever vatandaşımız tarafından yapılan "Dr. Leman Başarı" Anaokulumuzun açılışı yapılacak ve böylece program sona erecek" dedi.
Kaynak: İHA