'altın Sofra İyilik Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında bu sene 5'incisi düzenlenen 'Altın Sofra İyilik Ödülleri' sahiplerini buldu.

'altın Sofra İyilik Ödülleri' Sahiplerini Buldu

V. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nda Altın Sofra İyilik Ödüllerini ve beratını bu yıl, “İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Başkanı Eklemeddin İslamoğlu, ‘İKÖ bünyesinde özellikle Afrika’da yaşanan kıtlık sebebiyle yaptığı yardım çalışmalarıyla’, Prof. Dr. Aziz Akgül, ‘Türkiye’de İsrafı Önleme ve Mikrokredi çalışmalarıyla’, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, ‘Sosyal Yardım Bilgi Sistemiyle (SOYBİS)’, Mehmet Tekerlek, ‘Topla Dağıt Dinsin Ağıt' parolasıyla 48 yıldır yaptığı yardım çalışmalarıyla, Menderes Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Danayışma Vakfı (SYDV), ‘Menderesli Çocuk Yazarlar" Projesiyle, Hawa Turay, ‘Sierra Leone’deki Yetim ve Kadınlara yönelik eğitim ve yardım çalışmalarıyla’ ve Oxfam İnternational Uluslararası Konfedarasyonu da ‘Başarılı Bağış çalışmaları ve dünya çapındaki insani yardım programları sebebiyle aldı.

Ödül törenin ardından bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kendisi göreve başlamadan önce organize edilen ve yardım kuruluşlarını dünyanın çeşitli ülkelerinden bulup buraya getiren herkese teşekkür etti.

Bir coğrafyanın, bir medeniyetin uyandığını belirten Vali Celalettin Güvenç, dünyanın çok ihtiyacı olan bir medeniyetin geriden geldiğini kaydederek, “Öğrencisiyle, bilim adamıyla, sanayicisiyle, belediyeleriyle, şehirleriyle, yazarlarıyla ve çizerleriyle topyekûn, hayatın her alanında geliyor. Bu, uyanışın temeli bu garibanlara sahip çıkmamızdır. Bu, batının güçlü olan ayakta kalır anlayışı yerine fakire, fukaraya, ihtiyaç sahibine merhamet edip gözü gibi bakan medeniyetimizin eseridir. Fakirin duasının eseridir ayağa kalkmamız. Onun için hepinizi alkışlıyorum." dedi.

Bu arada Altın Sofra İyilik Ödülleri Öncesinde Belediye Konferans Salonu Sergi Alanında “Ressamların Fırçasında Urfa” adlı resim sergisi de ziyarete açıldı. Sergiyi gezen Vali Güvenç ve beraberindekiler resimleri inceleyip, eserler hakkında bilgi aldılar.
Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ödül törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Aziz Akgül, Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Aziz Yıldırım, Harran Üniversitesi Rektörü Halil Mutlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiçek ve ödül almaya hak kazanan 'iyilik elçileri' katıldı.