Hilton'un Müşterisi Giderek Artıyor

Hilton Garden Inn Kütahya Otelinin istenilen düzeyde bir müşteri potansiyeline henüz ulaşamadığını bildiren Otelin Genel Müdürü Abdurrahman Toprak, bunda Kütahya'nın tanıtım eksikliğinin önemli bir etken olduğunu söyledi

Hilton Garden Inn Kütahya Otelinin istenilen düzeyde bir müşteri potansiyeline henüz ulaşamadığını bildiren Otelin Genel Müdürü Abdurrahman Toprak, bunda Kütahya'nın tanıtım eksikliğinin önemli bir etken olduğunu söyledi.
Kütahya Gazeteciler Cemiyetine, Hilton Garden Inn Kütahya Otelinin Satış Müdürü Aybike Ceylanlar ile birlikte bir nezaket ziyareti düzenleyen Hilton Garden Inn Kütahya Otel Genel Müdürü Abdurrahman Toprak, Uluslar arası bir marka olan Hilton Garden Inn Otelinin beş yıldızlı otellerden farklı olarak Kütahya'ya kurulduğunu, Otelin müşterisine daha uygun fiyatlara hizmet verebilmesi için bu şekilde tasarlandığını anımsattı.
Otelin Kütahya'da beklediği müşteri potansiyeline ulaşamadığını bildiren Genel Müdür Abdurrahman Toprak, bunda Kütahya'nın tanıtımdaki eksikliğinin etken sahibi olduğunu düşünüyorum" dedi. Toprak, "Beş yıldızlı otellerden farklı olarak daha mütevazi ve farklı bir şekilde Kütahya'da kurulan Hilton Garden Inn Otelimiz müşterisine daha uygun rakamlara hizmet verebilmektedir. Ancak beklediğimiz müşteri potansiyeline maalesef ulaşamadık. Geçtiğimiz mart ayından itibaren hesap edilirse giderek artan bir müşteri potansiyelimiz var. Bunu daha da artırmak için tur şirketleriyle görüşmeler yapıyoruz. Hilton Garden Inn Oteline gelecek olan müşteriler aynı zamanda Kütahya'ya da gelmiş olacakları için bunda Kütahya'nın da kazanımının olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Hilton Otelinin Kütahya için büyük bir kazanım olduğunu, Hilton Oteli sayesinde Kütahya'nın da tanıtımının yapılabileceğini kaydetti.