Göstericiler İle Polis Arasında Arbede Yaşandı

Ceylanpınar İlçe Tarım İşletmesi Müdürlüğüne il dışından işçi alınacağını iddia eden bir grup tarafından yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

Göstericiler İle Polis Arasında Arbede Yaşandı
Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğüne alınacak 315 daimi işçinin il merkezi dışından alınacağını iddia eden yaklaşık 300 kişi ilçe merkezinde bir araya geldi. Yapılan basın açıklamasının ardından dağılmayan grup yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde yürüyüşlerine devam eden grup polisin dağılın uyarılarına rağmen yürüyüşe devam etti. İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, göstericilere yapılan yürüyüşün kanunsuz olduğunu belirterek yürüyüşlerine son vermelerini istedi. Yapılan anonslara rağmen yürüyüşlerine
devam eden göstericiler Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü önünde bir araya gelerek işletmeye girmek isteyince polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Polis göstericilere biber gazı ile müdahale etti. Biber gazından bazı polis ve göstericilerin etkilendikleri gözlendi. İşletme önünde bir süre daha bekleyen göstericiler, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül'ün yoğun çabası sonucu ikna olup dağıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(UK-HO-Y)