Caıllou Başkentli Çocuklarla Buluştu

Dünyada 50'den fazla ülkede gösterimde olan ve okul öncesi milyonlarca çocuğun hayran olduğu Caillou, Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Tiyatro sahnesinde başkentli çocuklarla buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatrosu oyuncularından oluşan Ku-Ka Derneği tarafından sahneye koyulan "Caillou'nun Hayal Dünyası" adlı müzikal oyun çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.
2010 yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Başbakanlık koltuğuna oturan öğrencinin 'En çok hangi çizgi film karakterini seviyorsunuz?' sorusunu yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Özellikle büyük torunum Caillou'yu çok seviyor. Eğitici bir özelliği var" cevabı bir anda tüm gözleri bu çizgi film karakterine çevirmişti.
Caillou'ya özellikle 2 ile 8 yaş arasındaki çocuklar ilgi gösterirken, 50'den fazla ülkede yayınlanan Caillou'nun Suudi Arabistan'dan Azerbaycan'a, Rusya'dan Amerika'ya kadar birçok ülkede izlenme rekorları kırıyor. 2009'da lisanslı ürünleri ile Türkiye pazarına giren Caillou, kısa sürede 500 binin üzerinde DVD-VCD ve 1,5 milyondan fazla kitap satışına ulaşırken, yüzlerce çeşit eğitim seti ve oyuncakla da çocukların vazgeçilmezleri arasında yer aldı.