Belediye Muhtaraları Yemekte Buluşturdu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yeni yıllarını kutlamak amacıyla ilçenin tüm mahalle ve köy muhtarları ile yemekte buluştu.

Belediye Muhtaraları Yemekte Buluşturdu
Düzenlenen yemeğe; Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın yanı sıra, belediye başkan yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, belediye daire müdürleri ve belediye personeli, çok sayıda köy ve mahalle muhtarı katıldı. Gecenin ilk dakikalarında Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından birer konuşma yapıldı. İlk konuşmayı yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Ereğli ilçesinin nüfus yönünden bazı illerin kat kat ilerisinde olduğunu belirterek, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri olarak bunun kıymetinin bilinmesi gerektiği söyledi. Başol, "Ereğli için bir çivi çakan, bir taş koyan; gerçekten Ereğli'nin kalkınmasında her yönüyle katkı sağlayan Belediye Başkanına ve milletvekillerine teşekkür ediyorum. Ama bunlar yeterli mi, değil. Ereğli hala hak ettiği yerde değil. Ereğli'miz siyasi yönden hak ettiği yerde değildir. Ekonomik yönden de istediğimiz yerde değiliz. Haziran ayı içinde bir genel seçim var. Bizi bu yolda kucaklayacak liderlere ihtiyacımız var. Bizim hak ve hukukumuzu koruyacak liderlere ihtiyacımız var. Bunun hesabını hep birlikte yapmalıyız" dedi.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, aylarca, hatta yıllarca mücadelesini verdikleri birlik beraberlik içerisinde olmak, kol kola girmek ve bu bölgenin ekonomik yönden ve istihdam yönünden 2011 yılının iyi bir yıl olmasını temenni ederek, iyi dilekleri paylaşmak adına böyle bir geceyi düzenlediklerini kaydetti. Başkan Posbıyık, "Bu geceyi de birlik beraberliğimizi göstermek ve Ereğli türküleri ile hep birlikte eğlenmek için düzenledik. Esas ana hedefimiz bu. Değerli muhtarlarımızın, basın mensuplarımızın ve değerli çalışma arkadaşlarımızın yeni yıllarını kutlamak için buradayız. Bu gece siyaset falan yok. Ancak Muhtarlar Derneği Başkanımızın da ifade ettiği gibi böyle bir gecede birtakım gerçekleri söylemekte de yarar olduğuna inanıyorum" diye konuştu.
"TÜRKİYE ZONGULDAK'I SIRTINDA TAŞIYAMIYOR"
Konuşmasında Zonguldak'ın Türkiye'nin en kötü noktada olan illerinden bir tanesi olduğunu iddia eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, devlete yüzde 100 vergi ödeyen 9. sıradaki il olmasına rağmen, devletten geri dönüş yatırımlarının yüzde 50'sini alan bir il olan Zonguldak'ın, enerji üssü olarak bir zamanlar, bütün Türkiye'yi sırtında taşırken, bugün ise Türkiye'nin Zonguldak'ı kendi sırtında taşıyamaz hale geldiğini söyledi. Başkan Posbıyık, "Türkiye genelinde yüzde 12 işsizlik var. Ama Zonguldak geneline geldiğinizde işsizlik oranı yüzde 14,80. Zonguldak genelinde resmi kayıtlara göre 16 bin civarında işsiz var. 1960'lı 70'l, yıllarda herkesin gıpta ile baktığı Zonguldak'ın bugünlere gelmesinin sebebi nedir diye düşünmek lazım. Açık ve net olarak söylüyorum, bunun tek müsebbibi korkak, ürkek, pısırık siyasetçilerdir. Rahmetle andığımız Veysel Atasoy gibi, Ömer Barutçu gibi iz bırakan milletvekilleri olmuştur. Sizin gönlünüzden geçen başka isimler de olmuştur, saygı duyuyorum. Ancak genelde Zonguldak'ta korkak olunduğu için maalesef işler geriye doğru gitmiştir" dedi.
"İLKELİ SİYAETÇİLER LAZIM."
Zonguldak'ta vatandaşın hazır vaziyette olduğunu, demokratik haklarını aramak üzere, Zonguldak'ın ayağa kalkmaya hazır bulunduğunu kaydeden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şöyle konuştu:
"Bunu özellikle yalı boyunda termik santral karşıtı eylemler yaparken gördük. Yerel kıyafetlerini giyen kadınlarımızın, gençlerimizin güneşin altında bir araya gelip saatlerce, birlik beraberlik içerisinde eylem yaptıklarını gördük. Vatandaş haklarını aramaya hazır vaziyette; ama buna önderlik yapacak ilkeli siyasetçiler olmadığı için maalesef Zonguldak olduğu yerde saymaya başladı. Bu krizden en çok etkilenen kentlerden biri de Ereğli oldu. Tersanelerde 7 bin adam dışarıda kaldığı zaman bu bölgede acaba üç yıllığına teşvik etmek amacıyla gerekli düzenlemeler yapılamaz mıydı? Devletten biraz yardım gelseydi veya devletin yaşlanan gemilerinden birer tane bu tersanelere verilseydi, bu tersanelere sipariş verilmiş olsaydı, bu bölgemizde yaşayan insanların da menfaatine olurdu. Ama hiç kimse maalesef bu bölgeye eğilmedi. Maalesef Ereğli Zonguldak'tan dahi kötü noktalara gitmeye başladı."
Kamuoyunda bazı kesimler tarafından kavgacı olarak tanımlandığını hatırlatan ve yaptığı kavgaların kendisi için olmadığını ifade eden Başkan Posbıyık, "Zaman zaman beni 'kavga ediyor' diyorlar. Benim hiç kavgaya falan ihtiyacım yok. Hangi kulvarda olursam olayım sizler her zaman benim yüzümü güldürdünüz; Allah da sizin yüzünüzü güldürsün. Hepinize medyun-u şükranım, bunu samimiyetimle söylüyorum" dedi.
"MÜCADELEME SİZİN İÇİN DEVAM EDİYORUM"
Sebzeci Kadir Posbıyık'ın oğlu olmaktan iftihar ettiğini belirten Posbıyık, "Kenar mahallede büyüdüm. Halkın içerisinden geliyorum. Halkın ne istediğini, geleneklerini, göreneklerini iyi bildiğim için halkla iyi anlaşıyorum. Çünkü onların arasından geldiğim için duygularını çok iyi okuyorum. Halkın arasından geldiğim için halkla çok iyi diyaloglarım var. Sizlerle de çok iyi anlaşabiliyorum. Şu anda birkaç yerden emekli olduğum için, çok zengin olmasam da ve belediye de olmasa çıkar bütün dünyayı dolaşabilirim. Ama bana bugüne kadar teveccüh eden sizler hep benim yüzümü güldürdünüz. Onun için de mücadeleme devam ediyorum. Beni sevenler de var sevmeyenler de var. Ben yasadışı iş yapan, Ereğli halkını sömürmeye çalışan kişilere göz açtırmam. Hiç kimseyi tanımam. Herkes yasalara uyacak. Uymayanının canını yakarım. Kirmanlı Mahallesi'ndeki, Köseler Mahallesi'ndeki insanlarımız kanunlara nasıl uyuyorsa herkes kanunlara uyacak. Onun için tehdit de alırım, sıkıntılar da yaşarım. O benim iç dünyam. Benim Allah'tan başka hiç kimseden korkum yok. Bu memleketteki insanların daha iyi noktaya gelebilmesi için bütün varlığımla çalışmalarıma devam ediyorum. Bu idealler doğrultusunda da çalışmalarıma devam edeceğim" diye konuştu.
"BENİM PATRONUM HALKTIR"
Milletvekili adaylığı konusuna da açıklık getiren Başkan Halil Posbıyık, bugünlerde kendisine en çok sorulan sorunun "Halil Posbıyık, milletvekilliğine adaylığını koyacak mısın?" sorusu olduğunu belirterek, bu konuya karar verecek merciin halk olduğunu söyledi. Zonguldak ve Ereğli insanının kendisine vereceği her göreve hazır olduğunu kaydeden Posbıyık, "Benim patronum her zaman halk olmuştur, bundan sonra da halk olacaktır. Ben yukarılarla, genel merkezlerle falan görüşerek değil, halktan aldığım güçle yoluma devam ederim ve benim patronum her zaman halk olmuştur. Bu inancımı aynı şekilde devam ettireceğim" dedi.
"ZONGULDAK EYLEMLER KENTİ OLACAK"
Kendisinin milletvekili olduğu zaman belediye başkanlığı için 18 tane CHP'li meclis üyesinin olduğunu kaydeden Posbıyık, kendi aralarında seçim yaparak birinin başkan olacağını söyledi. Posbıyık konuşmasını şöyle tamamladı:
"Nedir niyetimiz? Dört dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Kendimi övmek gibi olmasın ama bu işin duayeniyim. Ereğli Belediyesi'nde 25 belediye meclisi üyesinden 18'i CHP'li. İnanın hepsi de birbirinden değerli arkadaşlar. Hepsi de belediye başkanlığı yapabilecek değerdeki arkadaşlar. Eğer milletvekilliği konusunda halk bana yön gösterirse ve adaylığımı koyarsam, 18 belediye meclis üyesinden bir tanesini kendi aralarında seçecekler; ben de meclis üyeliğinden başkanlığa gelen arkadaşıma her türlü yardım ve desteği göstereceğim. Aynı zamanda Ankara'dan, Ereğli'nin ve Zonguldak'ın ayağa kalkması için her türlü gayreti göstereceğim. Zonguldak eylemler kenti olacak. Sessiz, sakin olan Zonguldak'tan hiçbir nane beklenmez. Sesini çıkarmayan, demokratik haklarını aramayan, demokratik kurallar içerisinde eylemlerini yapmayan ilçeler, beldeler, köyler, vilayetler batmaya mahkumdur. Eğer böyle bir talep halktan geldiği takdirde mutlak surette gerekli yerlerde gerekli görevi yapacağım. Zaten gerekli yerlere gelemezsem de yerimde rahat duramam, ya partiden atarlar beni ya da bir yerlere getirmek zorunda kalırlar diye düşünüyorum. Yeni yılın tüm beklentilerinizin gerçekleştiği bir yıl olmasını diliyorum ve inşallah Zonguldak ve Ereğli'nin kalkınması için geçmiş yıllarda başladığımız mücadeleyi bu kadar zaman içerisinde özellikle gençlerimize anlattığımız ilkeler doğrultusunda bu bölgeyi ayağa kaldıracağımıza ve hedeflediğimiz noktaya gideceğimize bütün yüreğimle inanıyorum. İnançlı bir insanım ve inanıyorum. Bunda en ufak bir şüphem yoktur."
Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından yapılan konuşmaların ardından düzenlenen gece renkli dakikalarla devam etti. Özellikle Ereğli türkülerinin seslendirilmesiyle başta Başkan Posbıyık olmak üzere davete katılanlar sahnede doyasıya eğlendiler. Gecede muhtarlara birer yılbaşı hediyesi takdim eden Başkan Posbıyık, eğlence sonunda da davetlilerini salon çıkışında uğurladı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.