Amerikalı vekili başından vurdular

'Yeni Hillary Clinton' olarak gösterilen Arizona vekili Gabrielle Giffords halka açık etkinlik sırasında saldırıya uğradı. Giffords'ın durumunun kritik olduğu belirtildi

Amerikalı vekili başından vurdular
ABD Temsilciler Meclisi Demokrat Parti Arizona milletvekili Gabrielle Giffords, Arizona’nın Tucson kentindeki bir markette katıldığı halka açık etkinlik sırasında başından vuruldu. Helikopterle hastaneye kaldırılarak ameliyata alınan Giffords’ın henüz hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi. Saldırıda 18 kişi daha vuruldu, 9 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti.

Giffords’ın (40) seçmenleri ile yüz yüze görüşebilmek amacıyla Safeway süpermarketinde düzenlediği etkinlik sırasında içeri giren saldırganın kalabalığa ateş açtığı belirtildi. 21 yaşında bir erkek olduğu ifade edilen saldırganın hemen yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

‘Tehditler alıyordu’

İlk gelen haberlerde Giffords’ın öldüğü bildirildi, ancak hastaneden Giffords’ın ameliyata alındığı yönünde bir düzeltme yapıldı. Doktorlar, yaklaşık iki saat sonra ameliyattan çıkan Giffords’ın durumunun ciddiyetini koruduğu ancak iyileşeceğinden iyimser olduklarını söylediler. ABD Başkanı Barack Obama da düzenlediği basın toplantısında “Giffords şu anda hastanede ve yaşam savaşı veriyor. Olayı tüm boyutlarıyla araştırıp çözeceğimize söz veriyoruz” dedi.
Saldırganın amacının ne olduğu ve Giffords’ı hedef alıp almadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Giffords’ın yakın bir arkadaşı olduğu belirtilen Sylvia Lea, CNN televizyonuna konuşarak milletvekilininin tehditler aldığını söyledi. Mart ayında yapılan tartışmalı Sağlık Reformu oylaması sonrasında “evet” oyu kullanan Giffords’ın ofisi saldırıya uğramıştı.
Temsilciler Meclisi’ne ilk defa 2006 yılında seçilen Giffords üç dönemdir koltuğunu koruyordu. NASA astronotu Mark Kelly ile evli olan Giffords, göçmenlik reformu, alternatif enerji, asgari ücretlerin yükseltilmesi gibi alanlarda başarılı çalışmalar yürüttü. Politikaya yeni atıldığı sırada Demokrat Parti’nin “yükselen genç yıldızı” diye bahsedilen Giffords’a “yeni Hillary Clinton” deniliyordu.