Adsiad Olağanüstü Genel Kurulu

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanlığına Süleyman Sönmez seçildi.

Adsiad Olağanüstü Genel Kurulu
ATOSEV'de gerçekleştirilen ve üyelerin tamamına yakınının katıldığı olağanüstü genel kurula tek listeyle gidildi.
Divan Başkanlığına Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (DASİFED) Başkanı ve ADSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Süleyman Onatça'nın seçildiği genel kurulda divan üyeliklerini Güler Kuru ve Salim Aydın yürüttü. Açılış ve saygı duruşunun ardından gerçekleştirilen seçimde Cahit Sınmaz, görevi Süleyman Sönmez'e devretti.
Yoğun katılımlı, aile ortamında ve görkemli geçen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Cahit Sınmaz, ADSİAD'ın Adana'daki potansiyellerin değerlendirilmesi gereğine vurgu yapan, kent dokusunun korunması ve çağdaş bir yaşam çizgisi için çalışan, kollektif çalışmanın gücüne inanarak hareket ettiğini belirtti.
Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) verilerinin yanısıra Türkiye ve dünya çapında yapılan çeşitli araştırmaların Doğu Akdeniz'in ve özellikle Adana'nın yatırım için cazibe merkezleri arasında olduğunu gösterdiğini kaydeden Sınmaz, şunları söyledi:
"Bizden önce derneğimizi yöneten arkadaşlarımız gibi bizler de samimi duygularla ADSİAD'ı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Genel Kurulun ardından derneğimizin Adana, ADSİAD üyeleri ve bölgemiz için yeni bir oluşum ve genç bir kadroyla Adana'nın gelişimine katkı koymaya devam edeceğine samimiyetle inandığımı söylemek istiyorum. Genel kurulun ardından yönetime gelecek arkadaşlarımızla birlikte kentimizin daha çağdaş, daha yaşanabilir ve sorunlarını asgariye indirgemiş bir kimliğe bürünmesi için var gücümüzle çalışacağımızın bilinmesinde yarar var. ADSİAD'ın bölgede belirleyici bir dernek olmayı sürdüreceğine inanıyor, görev süremiz içerisinde bana ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma gösterdiğiniz ilgi, güven ve destek için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki aile ve iş yaşantınızın başarılarla dolu geçmesini temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum."
Süleyman Sönmez ise bölgenin en önemli derneklerinden biri olan ADSİAD'ı yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte en iyi şekilde yöneteceklerini vurguladı. Gelişen dünyada sivil toplum örgütlerinin öneminin her geçen gün arttığını belirttiği konuşmasında kendisine ve yönetim kurulu üyelerine destek veren tüm ADSİAD üyelerine içtenlikle teşekkür eden Sönmez, ekip ruhuyla hareket edeceklerini kaydetti.
Toplantı bitiminde ADSİAD üyeleri birlik-beraberlik mesajı verirken Süleyman Sönmez başkanlığındaki yeni yönetime tam destek olacaklarını vurguladılar. Genel Kurula İl Genel Meclis Başkanı Abdullah Torun, Samsun İşadamları Derneği eski Başkanı Orhan Cazgır da katıldı.
Süleyman Sönmez başkanlığındaki Adana'nın önde gelen sanayici ve işadamlarından oluşan ADSİAD'ın yeni yönetim kurulu üyeleri ise şöyle:
"Sıdıka Uğurlugüngör, Murat Dilme, Mustafa Akalın, Mehmet Erel, A.Kenan Akçay, İzzet Öksüzkaya, Olcay Değirmenci, Oktay Vurankaya, Süleyman Gerdan, Oktay Özbiçer, Barış Kaan Ekmen, Ümit Özalevli, Halil Günaydın, Süleyman Sönmezler."
Toplantıda ayrıca Yüksek İstişare Kurulu da oluşturuldu. Kurul üyeliklerine Cahit Sınmaz, Süleyman Onatça, Eşref Yelekçi, H.Numan Tansuğ, Mehmet Kahyalar, Zeki Baykam, Yaşar Coşkuntuncel, Türkan Cerrahoğlu Doğan, Ersin Özdemir ve Mehmet Pehlivan seçildi.