18 Yıldır 'Bitmeyen Bina', 29 Mart'ta Teslim Edilecek

Aydın'ın Nazilli ilçesinde inşaatı 18 yıldır devam eden ve adının 'Bitmeyen Bina' olarak anılmasına neden olan Nazilli Kültür Merkezi'ni inceleyen Kültür Müsteşarı İsmet Yılmaz müteahhitten 29 Mart'ta bitirme sözü aldı

18 Yıldır 'Bitmeyen Bina', 29 Mart'ta Teslim Edilecek
Aydın'ın Nazilli ilçesinde inşaatı 18 yıldır devam eden ve adının 'Bitmeyen Bina' olarak anılmasına neden olan Nazilli Kültür Merkezi'ni inceleyen Kültür Müsteşarı İsmet Yılmaz müteahhitten 29 Mart'ta bitirme sözü aldı.
Kültür Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz'ın inşaatı devam eden Nazilli Kültür Merkezi'ni Aydın Valisi H.Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkan Vek. Ziya Aksüt, Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç ve inşaat firması yetkilileri ile birlikte inceledi. İnceleme yapan heyet binanın protokol ile Adnan Menderes Üniversitesi'ne devredilmesini ve Güzel Sanatlar Fakültesi olarak hizmet vermesini istediler. Müteahhit firma yetkililerinden bilgiler alan Müsteşar İsmet Yılmaz, Kültür Merkezi'nin biran önce bitmesini istedi.
Yaptığı açıklamada,yapımı devam eden binanın benzerinin 1 milyon nüfuslu Kayseri'de olduğunu ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk; "Nazilli'de 18 yıldır tamamlanamayan binanın öncelikle tamamlanması ilk hedefimiz olacaktır. Ardından bu binamızı el birliği ile ADÜ'ye devredip Güzel Sanatlar Fakültesi olması için çaba harcayacağız. Bizim hedefimiz Nazilli olarak Türkiye'nin en büyük ve geniş kapsamlı 'Güzel Sanatlar Fakültesi'ni eğitim ve öğretime kazandırmaktır. İnşallah bunu da başaracağız" dedi.
18 YILDIR BİTMEYEN BİNA'YI AK PARTİ HÜKÜMETİ BİTİRECEK
2 bin 500 metrekarelik kapalı alan içerisindeki modern binanın en iyi hizmeti üniversiteye devredilerek verebileceğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Ertürk "18 sene önce başlayan bu inşaatımız maalesef yıllar içerisinde gerekli ödenekler verilemediği için bitirilemedi. Geçtiğimiz yıllarda Kültür Merkezi'nin Nazilli Belediyesi'ne ve Adnan Menderes Üniversitesi'ne devri gündeme geldi. Onun için bu devir işlemleri gündemdeyken, bu konular tartışılırken yeterli kadar ödenek verilememişti. Sonra baktık ki bu binanın Nazilli Belediyesi'ne veya Adnan Menderes Üniversitesi'ne devrinin gerçekleşebilmesi için binanın mutlaka bitirilmesi lazım. Bitmeyen ve yarım olan bir binayı hiçbir kurum almak istemiyor, ayrıca müteahhitte yarım olarak teslim etmek istemiyor. O da ödeneklerin bakanlık tarafından ödenmesini istiyordu. Bu düşünce ortaya çıkınca ödeneklerimizi hızlandırdık. Son 4 sene içerisinde Müsteşarımız ve Kültür Bakanımızla görüşmelerimiz sayesinde sık sık yeterli ödenekler verildi. Bakanlığımız her sene en az 3-3,5 Trilyon ödenek aktarmak suretiyle inşaatın süreklilik arz ederek, kısa sürede bitmesini amaçladı. Değerli müsteşarımızla yaptığımız incelemeler sırasında bitirilmesi için gerekli ödenek hakkında karara bağlandı ve müteahhit ile inşaatın bitiş süresine karar verildi. 18 yıldır bitmeyen binamızın en geç Nisan başında açılacak olması bizi mutlu etti. 18 yıldır yapılamayan Nazilli Kültür Merkezi'ni, AK Parti Hükümeti olarak biz bitirerek faaliyete sokacağız. İnşallah Nazilli'mize bu bina güzel hizmetler verecek. Ben bu binanın Adnan Menderes Üniversitesine verilerek Nazilli'ye Güzel Sanatlar Fakültesi kazandırılmasını istiyorum.Tabiî ki üniversite ile güzel bir protokol yapılarak halkımızın veya sivil toplum örgütlerimizin çeşitli gösteriler, çeşitli etkinliklerinde ve kendilerine göre aktivitelerine ev sahipliği yapabileceği bir yer yapılmalı. Çünkü Sümer Bankı, Üniversiteye verdik ve istediğimiz beklentileri karşılayamadık. Orada Ulu Önder Atatürk'ün bize hatırası olan yerde halen 50 dekarlık kullanamadığımız bir alan var. Burada öyle bir hata yapmak istemiyoruz. Toplam şuana kadar Kültür Merkezi'ne 30 Trilyon gibi bir ödenek verildi. 3-4 aylık süreçte toplam 6,5 Trilyon daha gelecek sanırım yani Kültür Merkezi toplam 36.5 Trilyon'a mâl olacak" diye konuştu.
Nazilli ilçe Kaymakamı Caner Yıldız ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Biz Nazilli'yi el birliği ile kültür şehri yapmakta kararlıyız. Nazilli kabuğunu kırıp Ege'de hızla sesini duyuran şehir merkezi olacaktır. Bizim tek hedefimiz Nazilli'mize bağımsız Nazilli Sümer Üniversitesi'ni kazandırmaktır. İnşallah bunu da başaracağız"
ÖDENEK BİZDEN, SÖZ MÜTEAAHİTTEN
Kültür Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ise; "Yaptığımız incelemelerde gördüğümüz gibi Kültür Merkezi'mizin fazla bir işi kalmadı. Müteahhidimizle yaptığımız görüşme neticesinde iki buçuk ay içerisinde inşaatı tamamlayacak. Sözü müteahhit verdi, ödeneği biz sağlayacağız. 15 yıldır süren inşaat 29 Mart'ta tamamlanarak inşallah hep beraber açılışını yapacağız. Açılışımızda iyi bir temsil olarak hem Kültür Bakanlığımızın hem Güzel Sanatlar Fakültemizin hem de Devlet Tiyatrolarının en iyi oyunlarının katılımıyla güzel bir oyun sergileteceğiz" dedi.