Mazlum-der'den Gündem Değerlendirmesi

Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, üniversite sınavlarına girişte başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla ilgili kararın iptalini isteyen Eğitim İş Sendikası'nı kınadıklarını söyledi.

Mazlum-der'den Gündem Değerlendirmesi
Yeraltı Çarşısı'ndaki fotoğraf sergilerinde basın açıklaması yapan Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Türkiye gündemini değerlendirdi. Her gün yeni bir gündem oluştuğunu ve dernekleri olarak gündemi oluşturan her konuda düşünce sarf ettiklerini belirten Taş, açıklamasında üniversite öğrencilerinin formasyon eğitimi almasını düzenleyen YÖK Genel Kurulu kararının Eğitim-Sen'in Danıştay'a itirazı üzerine iptal edilmesini kabul edemediklerini söyledi. Taş, "Eğitim-Sen itiraz dilekçesinde öğretmenlik formasyonunun yüksek lisans eğitimi sırasında verilmesini istiyor ve böyle olmamasının eğitimde fırsat eşitliğine aykırı olduğunu iddia ediyordu. Diğer taraftan Yüksek Öğretim Kurulu, şu anda müracaatları devam eden ÖSS'de başörtüsü yasağının kaldırılmasını düzenleyen bir karar almıştı. Bu karar için de Eğitim İş Sendikası iptal istemiyle Danıştay'a başvurdu. Danıştay'ın bu konuda nasıl karar vereceği henüz belli değil. Bu sebepten Eğitim İş-Sendikasını kınıyoruz" dedi.
Taş, Ankara'da polisin üniversitedeki tutumunu protesto etmek için bir araya gelen ODTÜ'lü öğrencilere polisin sert müdahalesini doğru bulmadıklarını belirterek, "Bu olaylar sonrasında Cumhurbaşkanı Gül'ün öğrenci temsilcilerini kabul edip, onlarla birlikte yemek yemesi ve görüşlerini almasını takdire şayan buluyoruz. Cumhurbaşkanı'nın bu tavrını devlet adamına yakışan bir davranış diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Taş, emniyet güçlerini bu konularda daha yumuşak, özgürlüklere saygılı ve sağduyulu hareket etmeye davet etti.
Doğu Türkistan'da 5 Temmuz 2009 yılında başkent Urumçi'de bin 500 Uygur'un öldürüldüğünü ve bu katliam olaylarının hala devam ettiğini ifade eden Taş, son gelen haberlere göre 19 yaşında Fazilet Ekber ve 20 yaşındaki Hayrunnisa Sabit adlı 2 Uygur'un idam edilerek öldürülmesini kınadıklarını belirtti.
Taş daha sonra, Çin Halk Cumhuriyeti'nin uyguladığı katliamların bir an önce durdurulması için sivil toplum kuruluşlarını tepki vermeye, hükümeti, uluslar arası insan hakları örgütlerini, İslam Konferansı Teşkilatı'nı ve Birleşmiş Milletleri Çin Halk Cumhuriyeti'ne dur demek için harekete geçmeye davet etti.