Gümüşova'da Entegre Hastane Toplantısı

Düzce'de entegre hastaneler hayata geçiyor. Gümüşova ilçesinde yapılması planlanan Entegre hastane için yer tespiti toplantısı yapıldı.

Gümüşova ve Cumayeri ilçesi ortak alanına yapılması planlanan Entegre Hastanesi için yapılan toplantıya Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Gümüşova İlçe Kaymakam vekili Emre Yalçın, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, AK Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan, İGM üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
AK Parti Düzce Milletvekili Kaşıkoğlu, yer tespitinin yapılamaması durumunda yapılacak olan entegre hastanesinin çalışmalarına bir an önce başlayacağını söyledi.
Sağlık İl Müdürü Dr. Ersin Şimşek, ilçenin sağlık yapısı hakkında bilgiler verdi.
Vatandaşlar, iki ilçeye ortak yapılacaksa yatak sayısının 14 değil 30 yataklı olmasını ve mevcut aile hekimlerinin sağlık ocaklarının yerinde kalması istediler.
Gümüşova Belediye Başkanı Bostancıoğlu, entegre hastane çok doğru bulduğunu belirterek "Bizden istenilen bir yerde varsa hastanenin yapılması için arsa tahsisi etmeye hazırız. İki ilçeye ortak yapılmasını doğru buluyoruz. Toplum sağlığı merkezlerinin de ilçelerde kalması lazım. Gümüşova kim bir çivi çakarsa başımızın üzerinde yeri var" dedi.
Soruları yanıtlayan Milletvekili Kaşıkoğlu, "Bu hastane Gümüşova'ya yapıldığından dolayı sadece Gümüşova Toplum Sağlığı Merkezi kapanacak. Cumayeri Toplum Sağlığı Merkezi kapanmayacak. Yapılacak olan bu hastane tam teşekküllü bir hastane olmayacak. Tam teşekküllü 300 yataklı hastane merkeze yapılacak ve burayı ulaşım 10 dakikayı geçmiyor" dedi.
AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan, yatırımın buraya alınmasında çok çaba harcandığını söyledi. Konuşmaların ardından toplantıda Gümüşova'ya yapılacak olan hastanenin yeri 10 dönümlük alana sahip olan Orman Genel Müdürlüğünün malı olan Fatih Mahallesi'ne yapılacak.