Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğla Hatay'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tek hedefimiz bu ülkede herkesin kardeşçe yaşayabileceği karnını doyduğu alın terinin karşılığını aldığı bir Türkiye'dir" dedi.

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğla Hatay'da
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Hatay'ın Erzin ilçesinde kurtuluş törenleri kapsamında düzenlenen Narenciye Festivaline katıldı. Kılıçdaroğlu demokrasiyi sadece birileri için değil tüm yurttaşlar için istediklerini söyledi. AK Partili Erzin Belediyesi tarafından düzenlenen festivale katılan Kılıçdaroğlu Erzin Kaymakamı İskenderun Yönden Belediye Başkanı Kasım Şimşek AK Parti Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk'ün bulunduğu protokolü selamladı. Kaymakam ve Belediye Başkanı tarafından Kılıçdaroğlu'na
Narenciye diyarı Erzin'i anlatan bir tablo hediye edildi. Kurtuluş günü törenlerine katılan Kılıçdaroğlu bulunduğu yerden kısa bir konuşma yaparak Erzin halkını selamladıktan sonra Narenciye festivali kapsamında kurulan stantları gezdi. Erzin'li üreticiler tarafından sergilenen mandalina, portakal ve greyfurtları inceleyen Kılıçdaroğlu, Erzin'in Narenciyenin başkenti olduğunu söyledi. Erzin'li kadınların yaptıkları börek çeşitlerinin tadına bakmakla kalmayan Kılıçdaroğlu stdantları gezdiği süreçte 4 tane
börek yedi. Partililerin yoğun ilgisinin izdihama dönüştüğü gezi sonrasında Kılıçdaroğlu ilçe binasına gelerek burada bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, bir tek hedeflerinin olduğunun altını çizdiği konuşmasına şöyle devam etti:
"Bir tek hedefimiz var herkesin kardeşçe yaşayabileceği, karnın doyduğu, alın terinin karşılığını aldığı bir Türkiye'yi yaratmak tek amacımız budur. Biz birilerinin bize baskı kurmasını istemiyoruz, demokrasiyi sadece birileri için değil bu ülkede yaşayan her yurttaş için istiyoruz. Biz katillerin yaptıkları yanlış yasalarla serbest bırakılmasını istemiyoruz. Toplumun vicdanının rahat olmasını istiyoruz. Narenciyenin başkenti Erzin bunu hak ediyor ama üretici alın terinin karşılığını alamıyor ama biz
vereceğiz çünkü bizim hedefimiz alın terini desteklemektir. Biz çiftçiye mazotu ÖTV siz vereceğiz fiyatı yarı yarıya düşüreceğiz dediğimiz zaman birilerinin yüreği hop hop ediyor parayı nerden bulacaksınız diyor. Kurultayda söyledim şimdi de Erzin'de söylüyorum Recep Bey unutma benim adım Kemal ben kaynak bulurum".

"ERZİN'E TERMİK SANTRAL YAPTIRTMAYIZ"
Kemal Kılıçdaroğlu, doğal güzelliği bulunan Erzin'e yaptırılmak istenilen termik santralle birilerine rant sağlanmak istendiğini belirterek "Türkiye'de termik santral yapacak başka bir yer bulamadınız mı bu doğal güzellikleri yok edeceksiniz. Tabii ki yaparlar çünkü onların derdi insan değil onların derdi birilerine rant sağlamaktır ama bizim derdimiz sizlersiniz biz sizin dertlerinizi çözmeye talibiz" dedi.
CHP'li kadınlardan koalisyon teklifi Kılıçdaroğlu'nun gezisini takip eden bazı CHP li kadınlar ise seçimlerde AK Parti'nin kazanmaması için MHP ve CHP'nin koalisyon yapmaları gerektiğini söylediler.
Kılıçdaroğlu Erzin'den İskenderun'a geçerek Hatay gezisini sürdürdü.