'Bir Usta, Bin Usta' Projesi Hayata Geçiyor

"Bir Usta Bin Usta" sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın teknik danışmanlığıyla düzenlediği Trabzon Kazaziyesi eğitim çalışmalarının belge töreni ve sergi açılışı Trabzon Sanatevi'nde gerçekleştirildi

'Bir Usta, Bin Usta' Projesi Hayata Geçiyor
"Bir Usta Bin Usta" sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın teknik danışmanlığıyla düzenlediği Trabzon Kazaziyesi eğitim çalışmalarının belge töreni ve sergi açılışı Trabzon Sanatevi'nde gerçekleştirildi.
Açılışını Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın yaptığı sergiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, kursiyerler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışın ardından Vali Kızılcık ve beraberindeki heyet sergiyi gezdi. Vali Kızılcık, unutulmaya yüz tutmuş sanatların yaşatılmasının önemine işaret ederek yaptığı konuşmada, "Gerçekten eğitimin yaşı yoktur. Bunu az önce gösterime sunulan eserlerle birlikte bir kez daha gördük. Bu güzelliklerinin ortaya çıkmasına vesile olduğu için başta Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Anadolu Sigorta'ya, Sanatevimize, ilgili derneklerimize ve kursiyerlerimize teşekkür etmek istiyorum. Kazaziye Türkiye'de şuanda sadece Trabzon'umuzda yapılmakta. Bu çalışma unutulmaya yüz tutmuş sanatımızı insanlığın hizmetine sunmak ve kültürümüz devam ettirmek için fevkalade önemli. Bu sanatla birlikte binlerce kişi ekonomik gelir elde edecekler. Bu kurs bizlere göstermiştir ki insanımıza fırsat verildiğinde o fırsatı en iyi şekilde değerlendirmektedir. Kazaziye sanatının ekonomik bir değer haline getirilmesi mümkündür. Bu konuda Kalkınma Ajansımızın turizm alanında yaptığı duyurudan proje geliştirerek faydalanabilirsiniz" dedi.
Kursa katılan 20 bayan kursiyerin belgeleri ise düzenlenen törenle Vali Kızılcık tarafından verildi.