Berhan Şimşek Görevinden İstifa Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Şimşek, amacının milletvekili olmak olduğunu söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen Şimşek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle İstanbul İl Başkanlığı'na getirildiğini söyledi. Görevi sırasında ciddi bir koşuşturma yaşadığını belirten Şimşek, "İstanbul'da 2 günde 22 miting yaptık. Çok iyi bir mücadeleydi. Bu mücadelede CHP örgütünün vicdanı, yüreği ve alın teri vardır" dedi.
Şimşek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na bazı öneri ve isteklerde bulunduğunu ifade ederek, "Bu isteklerim kabul gördü. Tabii ki bu sürecin içerisinde işi gücü çözüm üretmekten ziyade kuyu kazanlar da var. 'İl düştü Berhan Şimşek şokta' gibi kelimeler kullanıldı. Basın görevlisi olmak dedikodu yapmak değildir. 'İl düştü şokta', böyle bir şey yok. Ben arkadaşlarımla yan yana olmaktan her zaman onur duydum" dedi.
Amacının milletvekili olmak olduğunu ifade eden Berhan Şimşek, "Bazı arkadaşlarımız istifa etmedi, partide kalmayı düşündüler. Ancak yeni bir yapılanma, yeni bir heyecan olabilmesi için partimize yeni arkadaşlarımız da gelecek. Biz de CHP içinde katkılarımızı sunmaya devam edeceğiz. Üç gün üst üste Sayın Genel Başkan ile de konuştum. Benim kalmamı istedi ama ben kendisine milletvekili adayı olmayı düşündüğümü söyledim. Son güne kadar da bunu düşüneceğim. Bu işin önerisini de yapan kişi benim. İstanbul en
büyük il. 39 ilçe başkanı arkadaşım var. Bu öneriyi öncelikle benim yapmam gerekirdi. Niçin? CHP'nin daha bir heyecanlı, kucaklayıcı bir biçimde Türkiye'nin gerçek iktidarına hazırlanması için" diye konuştu.
Berhan Şimşek, 6.5 aydır il başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, "CHP'de farklı kademelerde görev yaptım. 6.5 aydır da İstanbul İl Başkanlığı görevindeydim. Bugün ayrılma zamanı. Bugün istifa ediyorum" açıklamasında bulundu.
Görev yaptığı süre içerisinde 'keşke' dediği en önemli konunun sorulması üzerine Şimşek, "Keşke olarak şunu söyleyebilirim ki, en büyük pişmanlığım, Avcılar Belediyesi Başkanı olan şahıs meselesidir" dedi.