Bakan Davutoğlu Büyükelçilerle Yemek Yedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, büyükelçilerle yemek yedi.

Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, 3. Büyükelçiler Konferansı için Erzurum'da bulunan Bakan Davutoğlu ve büyükelçiler onuruna Şahane Türkü Evi'nde bir yemek verdi. Davutoğlu, yemekte yaptığı konuşmada, Erzurum'da bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Ankara'daki toplantılardan sonra Erzurum'da devam ettik. Yunanistan Başbakanı Papandreu'nun da katıldığı bir toplantı yapıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milletvekilleri, Erzurum Valisi ve eşlerine teşekkür ediyorum. Bu müstesna zamanı tekrar yaşamak
isteriz. Çok güzel bir musiki de var" dedi.
Büyükelçilere iki talimatı olduğunu söyleyen Bakan Davutoğlu, "Birincisi, toplantıyı iptal ettik. Tahsin Bey ısrar ediyor yapalım diye. Siz onun hesabını görürsünüz. Sabahki toplantıda ise Namık Bey kravatsız dolaşalım dedi. Ben de kravatsız gelinsin diye haber gönderdim. Şimdi herkes kravatını çıkartsın. Burada güzel türküler, şarkılar dinleyeceğiz, kravatlı olmaz. Bu akşam rahat olalım, yorgunluğu birlikte atalım" diye konuştu.
Bakan Davutoğlu, New York Times'taki bir makalede Erzurum'un ilk 18 şehir arasına girdiğini de ifade ederek, "İnşallah ileriki yıllarda ilk beşe girer" dedi.
Bu arada, yemek sırasında telefonla Somali Dışişleri Bakanı Ali Ahmed Jama ile görüşen Bakan Davutoğlu'nun 'Sudan'ın bütünlüğü' mesajını verdiği öğrenildi.