AKP'li Kılıç: 'Sorumlu Yargıtay'

AK Partili Suat Kılıç, tahliye krizinin sorumlusunun Yargıtay olduğunu öne sürdü.

AKP'li Kılıç: 'Sorumlu Yargıtay'
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Twitter'dan Yargıtay'ı bombaladı! Tahliye kararlarıyla, toplumda kargaşa yaratılmak istendiğini ve birilerinin CHP'ye puan kazandırma telaşında olduğunu iddia eden Kılıç, Cihaner dosyasını örnek gösterdi ve yüksek yargının istediği zaman bazı dosyaları öne çekebildiğini söyledi.

Suat Kılıç, toplumda endişe yaratan tahliyelerle ilgili krizinin, asıl sorumlusunun Yargıtay olduğunu iddia etti. Samsun yolunda twitter'dan, tahliye kararlarını değerlendiren Suat Kılıç, kanunun 6,5 sene önce çıkarıldığını hatırlattı ve yürürlüğünün iki kez ötelendiğini söyledi.

İlgili kanunun 1.1.2011 tarihinde yürürlüğe gireceğinin tüm yargı çevreleri tarafından bilindiğini ifade eden Kılıç, birilerinin tutukluluk sürelerinin üzerinden AK Parti'ye saldırmaya çalıştığını söyledi. Kılıç eleştirilerini şöyle sürdürdü;

"Daha düne kadar tutukluluk sürelerinin uzunluğundan yakınanlar şimdi AKPARTi'ye saldırıyor. 10 yılda bir dosyayı karara bağlamayanlar kim!

Katiller sokağa salınacak. Karamsar görüntülerin hesabı AK PARTi'den sorulacak. CHP şampiyon olacak! Ne ucuz numaralar bunlar!"

KILIÇ'TAN YARGIYA CİHANER SORUSU

Yargıtay'da istenildiğinde bazı dosyaların, öne çekilebileceği gerçeğinin, herkes tarafından bildiğini iddia eden Kılıç, "İlhan Cihaner dava dosyasının" öne çekildiğini ve dava dosyası beklenmeden, fotokopiler üzerinden yargılamanın tamamlanarak, tahliye kararının verildiğini hatırlattı. Açıklamasında Yargıtay'da bekleyen dosyalara da gönderme yapan Kılıç, geçiken adaletin adalet olmadığını söyleyerek şunları ifade etti;

"İstenseydi; kritik davalar, max 10 yıllık tutukluluk süresi dolmadan önce temyiz incelemesi tamamlanarak 6,5 yılda karara bağlanırdı. Şaka değil arkadaşlar 6,5 yıl! Bir de siz sadece tahliyeleri görüyorsunuz. Ya uzun yargılamalar nedeniyle zaman aşımına uğrayan davalar?!

Neyse yürekten inanıyorum:

Hakim savcı alımlarına Yargı'nın yaptığı engellemelere rağmen bu sorunu da çözüme kavuşturacağız!

Rüya gibi adalet sarayları inşa eden biz, hak ve adalet kavramlarını da hayal olmaktan çıkaracağız."