Sur Belediye Başkanı Demirbaş taburcu oldu

Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, hastalığının ilerlemesi üzerine 3 Ocak Pazartesi günü yattığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hast

Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, hastalığının ilerlemesi üzerine 3 Ocak Pazartesi günü yattığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden bugün taburcu oldu.

KCK soruşturması kapsamında 24 Aralık 2009 tarihinde tutuklanarak cezaevine konulan BDP'li Abdullah Demirbaş, damar tıkanıklığıyla ilgili hastalığının ağırlaşması üzerine 14 Mayıs'ta tahliye edilmişti. Çeşitli hastanelerde tedavi olan Demirbaş, hastalığının ilerlemesi üzerine pazartesi günü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatırılmıştı. Demirbaş, 4 günlük tedavinin ardından bugün taburcu oldu. Demirbaş, tedavisini dışarıda sürdürecek.

Demirtaş'ın hastalığı olan DVT, vücudun, derin toplardamarları içerisinde pıhtı oluşumu ile seyreden bir durum. Pıhtı, kanın akışkanlığının değiştiği ve kümeleşmeye eğilimin olduğu durumda oluşuyor. Derin toplardamar içerisinde oluşan pıhtı, parçalanıp kan akımı yönünde taşınıyor. Pıhtı parçası, kan akımı ile akciğere taşınıp doğal kan akımını kapatıyor. Hayatı tehdit eden hastalık, tedavi edilmediğinde akciğerleri ve diğer organların çalışmasını da etkileyebiliyor.