Sahte dolar basan 4 kişi tutuklandı

Antalya'da matbaada sahte Amerikan Doları basarak piyasaya süren 4 zanlı tutuklandı.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücade

Antalya'da matbaada sahte Amerikan Doları basarak piyasaya süren 4 zanlı tutuklandı.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, bir grubun piyasaya sahte Amerikan Doları sürdüğü ihbarı üzerine operasyon düzenledi. Şüphelilerin sahte dolar bastıkları matbaaya operasyon düzenleyen ekipler, matbaa sahibi Hakkı Y. (52), baldızı Salise A. (40) ile Memduh B. (28) ve Ömer A. (24) gözaltına alındı. Emniyete sorgulanan zanlıların ifadelerinde 'rahat bir hayat yaşamak için' sahte dolar bastıklarını itiraf ettikleri iddia edildi. Ayrıca, zanlıların borçlarının olduğu ve daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadıkları için bu yönteme başvurduklarını söyledikleri ileri sürüldü.

Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından nöbetçi mahkemeye sevk edilen matbaa sahibi Hakkı Y. (52), baldızı Salise A. (40) ile Memduh B. (28) ve Ömer A. (24) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TELEFON DİNLEMELERİNE TAKILDILAR

Matbaada yapılan aramalarda 170 adet üzerinde para seri numarası bulunan mumlu A4 kağıdı, 16 adet para basımında kullanılan, üzerinde dolar resmi bulunan naylon film ve para basmada kullanılan çeşitli ekipmanlar ele geçirildi. Matbaa sahibi H.Y. ile baldızı S.A.'nın sahte Amerikan Doları'nı bastığı, diğer 3 zanlının da piyasaya sürdüğü iddia edildi. Telefon dinlemelerine de takılan çete üyelerinden bazılarının, sahte dolar basmaktan memnun olmadığı, telefonla matbaa sahibi H.Y.'yi aradığı iddia edilen İ.A.'nın, 'Biz düzgün iş yapalım ağabey.' dediği ileri sürüldü. H.Y.'nin de cevap olarak, 'Düzgün çalışsan günde 30-40 lira kazanırsın. Ama böyle bir ayda kazandığını bir günde kazanırsın.' dediği ileri sürüldü.