Sağlık bakanlığı önünde önlüklü,sepetli eylem

Ankara'da Türk Sağlık-Sen üyesi bir grup, sağlık çalışanlarının sorunlarını iletmek için Sağlık Bakanlığı'na yürüdü. Bakanlığa seslerini duyurmaya çal

Ankara'da Türk Sağlık-Sen üyesi bir grup, sağlık çalışanlarının sorunlarını iletmek için Sağlık Bakanlığı'na yürüdü. Bakanlığa seslerini duyurmaya çalışan grup üyeleri, tepkilerini bakanlığın demir korkuluklarına doktor önlükleri asarak gösterdi.

Türk Sağlık –Sen üyesi yaklaşık 50 kişi Kamu-Sen önünde toplandı. Burada kortej oluşturan grup, 'Yabancı sağlık personeline hayır', 'Ne zulüm ne merhamet yaşasın adalet' dövizleri açtı. Grup daha sonra, 'Adalet dediniz hakkımızı yediniz' sloganları eşliğinde Sağlık Bakanlığı'na yürüdü. Sağlık çalışanlarının şiddet gördüğü öne sürülen eylemde, temsili dayak yemiş görünümündeki bir bayan da yer aldı. Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci açıklamayı yine temsili TÜİK ve memur enflasyon sepeti önünde gerçekleştirdi.

Türkiye'de sağlık çalışanlarının zulüm altında olduğunu savunan Kahveci, sağlık çalışanları arasındaki ödemelerin belirgin şekilde açıldığını söyledi. Sağlıkta yaşananları ve yabancı doktorları protesto ettiklerini belirten Kahveci, hastanede askerlik ve sözleşmeli kadro taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

Sağlık çalışanlarının enflasyon oranıyla kandırıldığını öne süren Kahveci, önündeki sepetin içinde bulunanları göstererek şöyle devam etti: "Yediğimiz meyve sebzeye ve ete, motorine ve ulaşıma yapılan zamlar ortada dururken TÜİK akıllara zarar hesaplama ile enflasyonu düşük göstermeyi başarmıştır. TÜİK enflasyon hesabı yaparken sepetine, lens, epilasyon cihazı, pinpon topu, boş CD, veteriner ücreti ve tayyörü koymuştur. Böyle bir sepet vatandaşın sepeti değildir. Memurun sepeti hiç değildir."

Açıklamanın ardından sağlık çalışanların önlüklerini bakanlığın demir korkuluklarına astı. Başka bir eylemci ise içinde sebze bulunan sepeti göstererek, "Memurların bir ayda aldıkları malzeme bu kadar." şeklinde tepki gösterdi. Grup üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.