Pursaklar Dede-Torun Lokali'nde ilk akşam programı coxmubu

Pursaklar Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı dedeler torunlar evinde düzenlenen Meddahlı ilk akşam programı çocukların ve dedelerin büyü

Pursaklar Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı dedeler torunlar evinde düzenlenen Meddahlı ilk akşam programı çocukların ve dedelerin büyük ilgisini çekti.

Pursaklar Belediyesi'nin, dedelerin torunlarıyla daha iyi zaman geçirebilmesi amacıyla inşa ettiği 'Dede-Torun Lokali'nin ilk akşam programına Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de katıldı. Pursaklar, Fatih Mahallesi, Mimar Sinan Camisi'nin zemin katında hizmet verecek olan dede-torun lokalinin Meddah hikâyesi eşliğinde ilk akşam programı yapıldı. Programa Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Belediye Başkan yardımcıları ve davetliler katıldı.

Programına konuk olan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Aile bağlarını güçlendirme amacı ile Dede ve Torun Evi projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Çetin, "Çocuklar, iyiliği, güzelliği, edebi, ahlakı, hayâyı büyüklerinden öğrenir. Bizler de manevi dünyamızı aydınlatacak birçok güzel hasleti dedelerimizden ninelerimizden öğrendik. Yavrularımız, dedeleri ile daha çok vakit geçirebilsin; kışın soğuk havada parklarda üşümesin diye bu mekânı açtık. Bu mekân, çocuklarımızın daha sosyal olmasına da büyük katkı sağlayacak. Çocuklarımız buradan toparlayacakları tatlı anılarla büyüyecek." dedi.

Konuşmasında Pursaklar Belediyesi'nin 2011 yılı projelerini de anlattı. 2010 yılını 'şantiye yılı' olarak geçirdiklerini ve bu kapsamda Pursaklar'ın altyapısı ile ilgili dev çalışmalar yapıldığını kaydeden başkan Selçuk Çetin, 2011 yılını da 'proje yılı' ilan ettiklerini söyledi. Pursaklar'ın ilk sanat merkezi Tebessüm Konağı çalışmasının ve üçüncü kadın eğitim ve spor merkezinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Belediye Başkanı, 2011 yılı Pursaklar'da sağlık, eğitim ve spor alanında yeni yapıların temellerinin atılacağı dönem olacağını kaydetti.

Meddahlı program sonrası dede ve torunlara gözleme ve çay ikram edildi. Belediye başkanı Selçuk Çetin ise dedeler ve torunlar ile sohbet etti. Program sonrası, dede torun evi müdavimlerine Pursaklar Belediyesi 2011 projelerini anlatan duvar takvimi hediye edildi.

Kısa sürede tamamlanıp geçtiğimiz aylarda hizmete açılan 150 metrelik lokalde, biri dedeler için, diğeri 5–11 yaş arasındaki çocuklar için iki bölüm yer alıyor. Dedeler için olan kısım geleneksel dekorların ağırlıklı olduğu şark odası biçiminde düzenlendi. Bu kısımda, dedeler torunları ile satranç oynayabilecek, bir taraftan da arkadaşları ile çay içip, gazetesini okuyabilecek. Çocuk bölümünde ise tavanlar bulut desenleri ile duvarlar ise sevimli çizgi karakterlerle süslendi. Çocuk odasında aynı zamanda oyuncak ve oturma grupları da yer aldı. Ayrıca, Çocuk bölümünde bir kreş hocası da bulunuyor.