Prof. Tercan: Önemli, ağır, itibarlı bir görev

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanan Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Tercan, 'önemli,

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanan Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Tercan, 'önemli, ağır ve itibarlı' bir göreve getirildiğini söyledi.

Kadrosu Ankara Üniversitesi'nde bulunmakla birlikte 2009'dan bu yana Akdeniz Üniversitesi'nde görev yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Tercan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine getirilmesini değerlendirdi. Takdirin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ait olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tercan, "Önemli, ağır, itibarlı bir görev. Ülkemiz için önemli bir görev. Bizi bu önemli göreve layık gördüğü için sayın Cumhurbaşkanımız'a, YÖK'e teşekkür ediyorum. Üzerime tevdi edilen bu ağır görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağım. Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül Anayasa Mahkemesi üyeliğine, anayasanın104. ve 146. maddeleri ile geçici 18. maddesi gereğince, Yükseköğretim Genel Kurulu'nca gösterilen üç aday arasından Prof. Dr. Erdal Tercan'ı seçmişti. Özel Hukuk konusunda uzman olan Prof. Dr. Tercan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1985'te mezun oldu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans ve doktora yapan Tercan, üye sayısı artışı dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'ne atandı.