Menekşe Çocukevi açıldı

Çocukların ev ortamında yetişmesi için başlatılan yeni hizmet politikası uygulamaları kapsamında kiralanarak tefriş edilen ve Adıyaman'da üçüncüsü ola

Çocukların ev ortamında yetişmesi için başlatılan yeni hizmet politikası uygulamaları kapsamında kiralanarak tefriş edilen ve Adıyaman'da üçüncüsü olan Menekşe Çocukevi açıldı.

Menekşe Çocukevi'ne 6 çocuğun yerleştirildiğini kaydeden Vali Ramazan Sodan, "Bu evlerde çocuklar, toplu yaşamın getirdiği olumsuzlukları yaşamadan geleceğe güvenle bakabilecek. Komşuluk ve mahalle gibi kavramları doyasıya yaşayarak öğrenebilecek. Toplumla iç içe ve toplumun gerçeklerini bilerek ayakları üstüne basabilen bir gençlik yetişecek. Bu modeli ilimizde de yaygınlaştırmaya başlıyoruz." dedi.

Vali Sodan, Alitaşı Mahallesi Bozbey Caddesi'nde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kiralanan dairenin 4 oda bir salon, kaloriferli ve asansörlü olduğunu ifade etti. Menekşe Çocukevi'nde kalan çocuklar, Vali Ramazan Sodan'a ve diğer misafirlere kendi elleriyle yaptıkları çayı ikram etti.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Menekşe Çocukevi'nin tefrişatını yapan TPAO Bölge Müdürlüğü, SANKO Holding, Mika-Der ve isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir işadamına teşekkür ederek, katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Açılışa Vali Sodan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir ile evin tefrişatını yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir işadamı katıldı.