Mahkeme 'Şehit' Dedi

Elazığ'da bir teğmenin Tarsuslu onbaşı İbrahim Öztürk'ün eline tutuşturduğu pimi çekilmiş el bombasının patlaması sonucu hayatını kaybeden 4 askerin ailelerine sevindirici haber Ankara'dan geldi

Elazığ'da bir teğmenin Tarsuslu onbaşı İbrahim Öztürk'ün eline tutuşturduğu pimi çekilmiş el bombasının patlaması sonucu hayatını kaybeden 4 askerin ailelerine sevindirici haber Ankara'dan geldi. 5. İdare Mahkemesi, SGK'nın erlerin ailelerine, ödenmeyen aylıkların yasal faizi ile birlikte ödenmesine karar verdi.
Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Koçyiğitler Piyade Taburu'nda el bombası patlaması sonucu, terhisine 1,5 ay kala şehit düşen, aslen Diyarbakırlı olan ve Mersin'in Tarsus ilçesindeki P. Er İbrahim Öztürk'ün (21) babası, kararı yerinde bulurken, teğmene verilen cezayı az bulduğunu açıkladı.
Ankara 5. İdare Mahkemesi'nde görülen davada kararın ardından açıklama yapan Tarsuslu Piyade onbaşı İbrahim Öztürk'ün babası 46 yaşındaki Hacı Öztürk, "Teğmene 9 yıl 2 ay bir hapis cezası verildi. Bu karar bizi çok üzdü. Biz bu teğmenin ömür boyu hapis cezası almasını istiyoruz. Bir üst mahkemeye başvurduk. Mahkeme devam ediyor" dedi.
Hacı Öztürk, oğlunun şehit olduğuna başında beri inandıklarını söyledi.