Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf Kütahya'da

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak için Kütahya'ya geldi.

Selma Aliye Kav

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak için Kütahya'ya geldi.

Selma Aliye Kavaf, Kütahya Valiliğinde yapılan karşılama töreninin ve ziyaret defterinin imzalanmasının ardından Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'yle görüştü. Son iki yıl içerisinde üçüncü ziyaretini gerçekleştiren Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'a günün anısına kahve fincan takımı Kütahya Valisi Kenan Çitçi tarafından hediye edildi. Kütahya Belediyesi ve AK Parti Kütahya il Başkanlığındaki ziyaretlerinin ardından Kadın İş Geliştirme Merkezini (KİŞGEM) ziyaret ederek incelemelerde bulunan Bakan Kavaf'a üzerinde isminin yazıldığı bir çorap hediye edildi.

Buradan ayrılan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Kavaf, bakanlığı bünyesinde bulunan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumları (SHECEK) Kütahya Sevgi Evleri'nin açılışını gerçekleştirdi. Sevgi Evlerinde kalan 4 kız öğrencinin sthep ve dans gösterilerini ilgi ile izleyen davetliler, gösterilerin sonunda beğenilerini dakikalarca alkışlayarak gösterdi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "Kütahya dahil olmak üzere Türkiye'de yalnızca 7 ilde bulunuyor sevgi evleri. Bakanlığımza bağlı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun himayesindeki çocuklarımızın barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, onların her açıdan kendilerini gerçekleştirmiş, topluma faydalı ve iyi birer insan olarak yetişmeleri için yeni hizmet modelleri geliştiriyoruz. Hayata geçirilen her sevi evi ile çocuklarımızın aile ortamına benzeyen bir yapı içinde büyümeleri hedefine her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Bugün burada bir sevgi evini daha hayata geçirerek çocuklarımıza yuva sıcaklığı ve ev konforunu sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kütahya sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme yurdu tamamen müstakil ev tarzında olan binalarımızda her evde maksimimum 10 çocuğa veya gence hizmet veren 16 bin metrekare arazi üzerine 6 binadan oluşuyor." dedi.

Bakan Kavaf, Çocuk Esirgeme Kurumları ve Sevgi Evlerinde tek günlük ziyaretlerden ziyade gönüllü aile uygulaması ile çocukların aile ortamını yaşamaları kendilerine olan güven ve değerli hissetmelerinde büyük yarar göstereceğinin altını çizdi. Kavaf, şöyle konuştu: "Gönüllü Ailelerin sayısının artması büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle her ilde olduğu gibi Kütahyalıların hassasiyetle çocuklarımıza destek olmaları ve gönüllü aile uygulamasının yaygınlarşması çocuklarımız için büyük önem arz etmektedir. Kütahyalların her konuda olduğu gibi kimesiz çocukları sevgiyle kucaklayacaklarına inanıyorum."

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Kütahya Ticaret Ve Sanayi Odası'nda (KÜTSO) "Yeni Anayasa'da Kadın Hakları" adlı konferansın arından yapımı tamamlanarak geçtiğimiz ay hizmete açılan Kütahya Huzurevi'nin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.