Bursa'da 96 okula 'Beyaz Bayrak'

Bursa'da daha sağlıklı ve temiz okulların yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan kampanya kapsamında 96 okula daha 'Beyaz Bayrak' verildi.

2

Bursa'da daha sağlıklı ve temiz okulların yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan kampanya kapsamında 96 okula daha 'Beyaz Bayrak' verildi.

2006 - 2007 eğitim - öğretim yılında başlayan 'Beyaz Bayrak Projesi' kapsamında 2009 - 2010 eğitim - öğretim yılında 'Beyaz Bayrak' almaya hak kazanan 96 okula ödülleri düzenlenen törenle verildi. Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ziya Güler, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve kaymakamlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Beyaz Bayrak Projesi'ne 149 okulun başvuruda bulunduğunu belirterek, "İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimler sonucu, bu okullardan 96'sı beyaz bayrak almaya hak kazandı. Denetimler, 2010 - 2011 eğitim - öğretim yılı sonuna kadar devam edecek. İlimizde daha sağlıklı ve temiz okulların yaygınlaşması için tüm okullarımızın 'Beyaz Bayrak'ı hak etmesini bekliyoruz. Bu proje; okulların temizlik şartlarının iyileştirilmesi sağlık açısından daha kaliteli hale getirilmesi ve genç nesillerin daha sağlıklı yetişmesi açısından büyük önem taşıyor." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise "2006 yılından beri her geçen yıl daha da artan dikkat ve özenle yürüyen projede çocuklarımızın daha sağlıklı bir ortamda eğitim almaları için yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Çocuklarımızın sağlığının korunması için hijyen şatlarının sağlanması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bursa Vali Yardımcısı Ziya Güler, "İyi eğitilmiş, sağlıklı nesiller ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Bu nedenle öğrencilerimizin, çocuklarımızın daha temiz, daha sağlıklı ortamda eğitim ve öğrenimlerini sürdürmeleri çok büyük önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ödül almaya hak kazanan okullara ödülleri Vali Yardımcısı Ziya Güler, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar tarafından verildi.