Alevler arasında kalan binadan son anda kurtuldular (Özel)

Şişli'de bir apartmanın 3'üncü katında çıkan yangında 13 yaşlarındaki çocuk ve 40 yaşlarındaki akrabası alevler arasında kalmaktan son anda kurtarıldı

Şişli'de bir apartmanın 3'üncü katında çıkan yangında 13 yaşlarındaki çocuk ve 40 yaşlarındaki akrabası alevler arasında kalmaktan son anda kurtarıldı.

Yangın akşam saatlerinde Kurtuluş Bilezikçi Sokak 133 numarada bulunan 5 katlı binada çıktı. 3. kattaki dairede sobanın devrilmesi sonrasında çıktığı tahmin edilen yangın, kısa sürede büyüdü. Evde bulunan Neslihan Akyüz önce yangını söndürmeye çalıştı, alevlerin bir anda evi kaplamasıyla evden kaçarak canını kurtardı. Evde bulunan 13 yaşlarındaki Seymen Şahan Gezer'i hatırlayan Akyüz, çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Çevre sakinleri alevlerin arasına girerek Şahan Gezer'i kurtardı. Alevler kısa sürede tüm evi kapladı. Neslihan Akyüz ve Seymen Şahan Gezer sokaktaki bir iş yerinde korku içerisinde yangının söndürülmesini bekledi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına anında müdahale etti. Sağlık ekipleri de yangın mağduru iki kişiyle ilgilendi. Gezer ve Akyüz'e önce oksijen takviyesi yapan sağlık görevlileri ardından zehirlenme ihtimaline karşın Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. İtfaiye ekipleri yaklaşık yarım saat süren çalışmaların ardından yangını söndürdü.

Görgü tanıkları, alevlerin bir anda tüm binayı kapladığını ifade etti. Binadan önce Neslihan Akyüz'ün çıktığını aktaran görgü tanıkları, küçük çocuğun da çevre sakinleri tarafından kurtarıldığını aktardı.