Tesco Kipa çevre dostu çanta dağıttı

Marketler zinciri Tesco Kipa, plastik torbal kullanımını azaltmak için hazırladığı çevre dostu çantaları, İzmir'in Konak Belediyesi ile yaptığı işbirl

Marketler zinciri Tesco Kipa, plastik torbal kullanımını azaltmak için hazırladığı çevre dostu çantaları, İzmir'in Konak Belediyesi ile yaptığı işbirliğiyle halka dağıttı. Alsancak Kipa Ekpres önünde düzenlenen törende Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Tesco Kipa Ticari Direktörü Murat Sağlık, uzun ömürlü çantaların kullanımı için ortak çağrıda bulundu. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki etkinlikle, beş ayrı renkte hazırlanan çantalar dağıtıldı. Daha sonra ise 50 kuruşa satılacak olan çantalar, yıpradığında ücretsiz değiştirilecek.

Başkan Tartan, plastik torba kullanımını azaltmak için önlemler aldıklarını belirterek, "Belediye olarak bu konuda çok duyarlıyız. Çevreye olan hassasiyetini her zaman takdir ettiğimiz Kipa'ya, verdiği destek ve hazırladığı doğa dostu çantalar için teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. Ticari Direktör Sağlık ise, "Türkiye'de yılda 260 bin ton plastik poşet kullanıldığı tahmin ediliyor. Kipa olarak geçen yıl yaptığımız kampanyalarla bunu yüzde 17 oranında azalttık. Yeni çantalarımızla çok daha iyi bir oran yakalayarak, doğaya saygımızı göstereceğimize inanıyorum. Fiyatları 50 kuruş vle 3,5 lira arasında değişen ve Türkiye'de üretilen çantalar, her kullanıma uygun farklı boyutlarda ve eğlenceli doğa desenleriyle süslü." şeklinde konuştu.