Rize'de Hırsızlık Vakaları

Rize'de, bir kuyumcu dükkanı ile cep telefonu bayisinde tırnakçılık yöntemiyle hırsızlık yapan ikisi kadın 3 kişi tutuklandı.

Kuyumcuda bilezik çalmaya kalkışan kadın ile başka bir dükkanda 2,5 saat arayla girdiği işyerinden iki cep telefonu çalan hırsız, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir cep telefonu bayisine giren 38 yaşındaki Servet Ç., tezgah üzerinde duran ve içerisinde cep telefonu olan kutuyu görevlilere fark ettirmeden alarak işyerinden uzaklaştı. Şüpheli, aradan iki buçuk saat geçtikten sonra yeniden aynı işyerine geldi. Bu kez cep telefonu alma bahanesiyle görevliyi oyalayan
Servet Ç., fark ettirmeden aldığı cep telefonunu cebine koydu daha sonra işyerinden ayrıldı. İki hırsızlık olayı da işyerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi. İşyeri sahibi olaydan sonra fark ettiği olay için polise başvurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, daha öncede çok sayıda hırsızlık olayına karışan sabıkalı Servet Ç.'yi yakaladı. Üzerinden çalıntı cep telefonları çıkan Servet Ç. tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevi'ne konuldu.
Rize'deki diğer olay bir kuyumcuda meydana geldi. Kuyumcu dükkanına giren Pembe Y. ile Sultan G. adlı iki kadın, bilezik alma bahanesiyle işyeri sahibini bir süre oyaladı. Bir ara kuyumcunun gösterdiği bilezikleri eline alan Pembe Y., fark ettirmeden bileziklerden birini diğer elindeki cüzdanının altına sakladı. Daha sonra dikkat çekmemek için para vererek bir bilezik satın alan kadınlar kuyumcudan ayrıldı. İşyeri sahibi olayı sonradan fark edince polise haber verdi. Güvenlik kamerası kayıtlarından
kimlikleri belirlenen iki kadın polis tarafından yakalandı. Hırsızlıktan sabıkalı kadınlar tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevi'ne konuldu.