Katolik rahip Kmetec: İskenderun hoşgörü kenti

İskenderun Katolik Kilisesi rahibi Peder Martin Kmetec, Türkiye'nin en kozmopolit şehirlerinden biri olan İskenderun'da Müslüman, Hıristiyan ve değişi

İskenderun Katolik Kilisesi rahibi Peder Martin Kmetec, Türkiye'nin en kozmopolit şehirlerinden biri olan İskenderun'da Müslüman, Hıristiyan ve değişik dine mensup vatandaşların hoşgörü ortamında yaşamlarını sürdürdüğünü söyledi.

Katolik Kilisesi rahibi Martin Kmetec, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek'i makamında ziyaret etti.

İzmir Karşıyaka Katolik Kilisesi'nden, İskenderun Katolik Kilisesi'ne yeni atanan Peder Martin Kmetec nezaket ve tanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti bildiren Başkan Civelek, "Daha önce burada olmanızdan dolayı bu yöreyi bilmenize çok sevindim. Size İskenderun'u anlatmama gerek yok burada yaşamışsınız, İskenderun'u biliyorsunuz. Ziyaretinizden memnun oldum." şeklinde konuştu.

10 yıldır Türkiye'de olduğunu ve bundan önce bir buçuk yıl kadar İskenderun Katolik Kilisesinde görev yaptığını söylen Peder Martin Kmetec, "İskenderun İzmir'e benziyor. Ben İzmir'de de görev yaptım. İskenderun'u seviyorum çünkü burası hoşgörü kenti." dedi.

Başkan Civelek konuğuna İskenderun fotoğraf albümü ve tanıtım CD'si armağan etti.