Kardemir İşçileri Sendikasız Kaldı

Karabük Demir Çelik Fabrikaları A

Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş.'de (KARDEMİR) yaşanan yetki mücadelesi kapsamında çoğunluğu elde eden Çelik-İş Sendikası'nın yetkisi, Türk Metal Sendikası'nın olayı yargıya taşımasıyla sona erdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yetkiyi Çelik-İş Sendikası'na vermesine rağmen konuyu yargıya taşıyan Türk Metal Sendikası, mahkeme sürecinde Çelik-İş Sendikası'nın KARDEMİR'deki yetkisinin 1 Ocak itibariyle sona erdiğini açıkladı. Türk Metal Sendikası Karabük Bölge Temsilcisi Şahin Dikilitaş, KARDEMİR'deki sendikal örgütlenmenin ardından mahkeme sürecinin başladığını ve yetkili olduğunu iddia eden Çelik-İş Sendikası'nın bütün görevlerinin sonlandırıldığını söyledi.
Çelik-İş Sendikası'nın fabrikadaki baş ve işyeri temsilcilikleri ile lokal başkanlıklarının lağvedildiğini anlatan Dikilitaş, şöyle konuştu: "1 Ocak tarihi itibariyle KARDEMİR'de yetki sürecini tamamlayan malum sendikanın tüm görevi sonlanmıştır. Baş temsilcilik, işyeri temsilcilikleri ve lokal başkanlıkları lağvedilmiş, burada görevli olan sözüm ona sendikacılar işyerlerine geri dönmüşlerdir. Yine malum sendikanın fabrika içinde sendikal her türlü çalışma yapması sona ermiştir. KARDEMİR yönetiminin
hukukun gereği olan bu süreci uygulamasını takdir edici görüyor gerekli uygulamaları devam ettireceğine inanıyoruz. Şimdi çalışanlarının KARDEMİR yönetiminden şu talebi var. Fabrika içindeki baş temsilcilik binasında bulunan malum sendikaya ait tabelanın indirilmesidir."
Fabrikanın onurlu işçilerinin artık o sendikanın yalanlarına inanmadığını anlatan Dikilitaş, şunları söyledi: "Her fırsatta sendikal konularda tarafsız olduğunu açık bir şekilde ifade eden Genel Müdür Fadıl Demirel'e işçi arkadaşlarım adına buradan sesleniyorum, şu an KARDEMİR A.Ş.'de herhangi bir yetkili sendika olması söz konusu değil. Yetkili olmayan bir sendikanın eski baştemsilcilik binasında bulunan tabelası indirilmeli ve yargı sonrasında belirlenen yetkili sendikanın tabelası asılmak üzere orası
boş bırakılmalıdır. Sayın Genel Müdürün bu konuda tarafsızlığını göstereceğine biz de inanıyoruz."